Dobra. Słuchajcie. Ais mnie natchnęła
Mam narazie taki plan działania:
Po pierwsze: można założyć stronę, na której będziemy publikować informacje nt. karmienia żywymi zwierzętami, prawem polskim, myślę, że nie zaszkodzi podać też informacji, że w innych krajach podawanie żywego jest nielegalne, o tym dlaczego nie warto podawać żywego.
Po drugie: potrzebuję ludzi, którzy mi pomogą. Chodzi o to, żeby najpierw zbadać grunt ze strony terrarystów. Ktoś tu napisał, że warto się zalogować na terrarium.com i udawać głupiego w temacie węży. Można zapytać, czym lepiej karmić: żywym czy martwym i dlaczego. Nie można zadawać pytania: dlaczego karmicie żwymi, przecież te zwierzęta cierpią, bo kiedy zaczniemy kampanie terraryści zorientują się, że ta osoba która udawała głupiego to ktoś z kampani. Trzeba po prostu zapytać, czym lepiej karmić i dlaczego,w ten sposób zbadamy tok myślenia terrarystów. A więc potrzebne mi będą osoby/osoba:
- która zarejestruje się na terrarium.com jako potencjalny właściciel węża, oczywiście żeby było to wiarygodne poszukam informacji nt węży, np rasy, żeby było to wiarygodniejsze /potrzebna jedna osoba,
Oczywiście jeżeli kampania zostanie powołana do życia będzie potrzebna większa ilość osób.
Uwaga! Poszukuję osób, które znają terrarystów hodujących węże i karmiących je innymi zwierzątami niż żywe. Oczywiście nie należy ratować królików i gryzoni kosztem kurcząt ze sklepu, na które wzrośnie popyt. Mój plan ma wiele dziur, ale kiedy będę wiedzieć na czym stoję udoskonalę go
Z pomocą ais znalazłam coś o prawie:
http://www.kroliki.net/pl/prawo/akty-prawne/prawo-polskiePrzede wszystkim prosze o pomoc tych, którzy znają właścicieli węży karmiących je innymi zwierzętami niż żywe oraz kupione ze sklepu.