Autor Wątek: Wypełnianie formularza adopcyjnego  (Przeczytany 2789 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

bozena.pierozek

• Gość
Wypełnianie formularza adopcyjnego
« dnia: Sierpień 02, 2010, 12:04:29 pm »
Jestem tu całkiem nowa i przepraszam, jezeli taki temat juz sie pojawil ale moge zapewnic ze gorliwie szukalam :icon_biggrin Nie chce tez moimi pytaniami zameczac opiekunów SPK przez maile.
Czy formularz adopcyjny mam wypelnic na swoje nazwisko jezeli jestem niepelnoletnia? i czy jest mozliwosc aby opiekunowie wyslali umowe o adopcje drogą mailową, poniewaz mieszkam w okolicy Katowic a zadnemu z moich rodzicow nie bedzie sie chcialo jechac do wroclawia aby odebrac uszatka i podpisac umowe. Niestety nie rozumieja idei pomagania i woleliby zebym drugiego krolika kupila latwo i wygodnie w sklepie zoologicznym  :/

Offline Tocha

• Użytkownik
  • *
  • Tam dom Twój gdzie królik Twój... I bobki jego ;)
Odp: Wypełnianie formularza adopcyjnego
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 02, 2010, 13:04:49 pm »
Hej, formularz wypelnia osoba pelnoletnia na swoje nazwisko, bo podaje sie tam zawod, nr dowodu (chyba nie jest obowiazkowy na formularzu, ale na umowie adopcyjnej juz tak).
Mozna go wyslac droga mejlowa, oczywiscie.
Umowe trzeba podpisac osobiscie, ale umowe moze przywiezc np. osoba, ktora dowiezie uszatka na miejsce.
Musicie tez byc przygotowani na spotkanie przedadopcyjne u was w domu. Moze sie takie odbyc, ale nie musi. Ogolnie to najpierw wyslij formularz i czekaj na dalsze wskazowki od posrednika adopcyjnego.
Powodzenia :)
« Ostatnia zmiana: Sierpień 02, 2010, 13:10:19 pm wysłana przez Tocha »