I tak jak zapowiedziałam w niedzielny weekend wybraliśmy sie na dzien otwarty w siedzibie RSPCA w Wimblington.
Pogoda była wietrzna, na szczęscie było ciepło i nie padało. Organizacja całej tej imprezy była świetna- parkingi na ponad 500samochodów, co krok ludzie z psami, był zjazd (nie pamietam marki samochodu dopisze jak spytam Marcina
), zabawy dla dzieci, oraz oczywiście najbardziej zainteresowani czyli zwierzeta do adopcji
Pierwsze co zobaczylismy to agility dla psów było
kto miał pieska, mógł pokazać jak piesek sobie radzi z takimi przeszkodami
Film
Oczywiście przeszlismy najpierw do sekcji z królikami
Na zdjęciu Jessica, jej partner sie schował niestety.
Angielski humor, zakróliczeni wiedza o co chodzi. Podpis brzmi: "Nie zapomnij sie umyć za uszami!"
Od środka, tak wygląda pawilon dla królików- jest dostepny tylko dla personelu, a to dlatego, żeby króliki miały miejsce gdzie mogą spokojnie posiedzieć bez widowni takiej jak w dniu wczorajszym...
...a na zewnątrz mozna oglądać króliki bez ograniczeń, tak wygląda każdy wybieg
Tutaj miejsce z królikami, które nie było dostepne do zwiedzania. Króliki w tym miejscu maja wybieg, w zagrodach po lewej przebywaja te własnie leczone, z urazami, chorobami, porzucone, pózniej beda oddane do adopcji
Chyba najmilszą rzecza jest zobaczenie takiej tabliczki. Napis brzmi: "Jestem zarezerwowany"
Króliki spędzają czas także na zewnątrz, w kojcach badz jak w wypadku większyh ras puszczane są na całą łąkę
za orodzeniem gdzie w tej chwili było agility dla psów tez jest miejsce tylko dla królików do biegania
Królik Gigant do adopcji. Pieszczoch straszny- wystawiał łepek do głaskania, przemiły, przeogromny, zakochałam się
Królik Spike, baranek
do adopcji, jako sam, ponieważ ma ciężki charakterek i jest agresywny troszkę...
Królik Whizzy, poszukuje domku, ponieważ ma dużo energii musi miec kompana do zabawy, jest wystraszony i płochliwy. Ispektor znalazł go i odebrał, jak to napisali ze "złych warunków".
Łąka do biegania dla królików
Nie widać, ale po lewej ciągnie się jeszcze dobre 30metrów
Bardzo wystraszony królik. Nie było tabliczki, więc nie wiem jak miał na imię. Najpierw wysunął nosek...
...a pozniej wyszedł cały
Plakat z rasami królików
Genialny plakat. Wg. mnie w każdym sklepie zoologicznym powinien byc podobny! Napis brzmi: "Życie warte zycia?" i na dole "Opieka nad królikiem znaczy więcj niż zostawianie ich samych w klatce"
I zasady adopcji królików
O królikach to chyba wszystko (prawie, bo mam więcej zdjęć, ale wybierałam najlepsze)
zostaly jeszcze zdjęcia kotków i psów i inne atrakcje do pokazania
mam ponad 300 zdjęć i muszę wybierac jakie dać
Ciąg dalszy nastapi...