co do kosztów:
mój króliś ma 3.5 miesiąca i na prawde duzo je:
- worek siana na niecały tydzien (je siano tylko z jednego miejsca, inne mu nie smakuje) 3 zł
- dobry granulat (versele-laga cuni junior 750g , starcza na razie na miesiac) 16 zł
- zielenina (róznie, w zaleznosci od ilosci jakie dostaje, np. pęczek koperku jest dla niego na ząb, poza tym sałata rzymska, liscie rzodkiewki, liscie selera, brokuły itp) 5-15 zł tygodniowo
- żwirek (CERTECH Żwirek Super Pinio 10l, mam go 1.5 mies, sypie tylko do kuwety, którą ma poza klatką, sprzątam co 2dzien, bobki codziennie) 14zł
- wizyty u weterynarza (były 4 w ciagu 1.5 mies. biegunki, szczepienie itp) szczepienie myko-pomór: 25zł, pozostałe: róznie do 60 zł za wizytę
- 2-3 razy w tygodniu dostaje rodzynka, kupiłam na wagę 2g mam jeszcze sporo do dziś, koszt ~0.30 zł
- liście babki Zuzali (mam od 1.5 mies, pół paczki jeszcze, wydzielam królisiowi bo najlepiej zjadł by wszystko na raz) 7.50 zł
- liscie pokrzywy Zuzali (mam od 1.5 mies, zostało pół paczki) 7.50 zł
- pozostałe wydatki, krórych nie zliczę
nie podawaj królikowi jakis mieszanek ziaren, kolb itp, mój się po kolbie rozchorował bo jeszcze wtedy nic nie wiedziałam na temat żywienia królisia