Zacznij od pomiaru pokoju
Pozniej dopasuj meble do twoich potrzeb, ale też wygody dla zwierząt. To nie jest trudne, a rozwiązań jest pełno
Wszystko się zmieści jak tylko dobrze pomierzysz i dopasujesz. Podczas przemeblowania możesz też powyrzucać niepotrzebne sprzęty, ubrania oddać na cele charytatywne, meble oddać do schorniaska dla ubogich, książki czy podręczniki oddać do antykwariatu, czy do biblioteki
żeby nie zajmować podłogi możesz zrobić półki na ścianach i szafki- tata ci pomoże, a mame tym przekonasz, że będzie np. łatwiej sprzątać podłogę. Nad zagrodą możesz zrobic taki stół jak ja mam- w cale go nie kupiłam- wszystko zrobione jest ręcznie
(nogi tylko mi kolega zrobił i oszlifował, bo ja się na takich robotach nie znam
) Możecie zainstalować zsuwane drzwi- nie będą zajmować miejsca przy otwieraniu, nad kaloryferem mozna zrobić małą półkę na którą dasz sobie drobiazgi. Szafki jak już chcesz to najlepsze do małego pokoju są takie(dla przykładu):
http://www.argos.co.uk/ProductDisplayTRK019?partNumber=8754035Zawsze możesz coś do nich dorobić, czy przywiesić, mozna też zrobić takie z drzwiczkami. Takie prymitywne, a naprawdę bardzo funkcjonalne i dobrze do przerabiania
pamiętam, że w domu rodzinnym miałam taką szafkę zrobioną przez ojca- naprawdę świetnie się sprawdzała- na półkach były książki, na dole w szafce zamykanej ciuchy