Azi przepraszam, że wypowiadam się w tym wątku- nie na temat
staram się unikać dyskusji na forum, ale tym razem chciałabym coś powiedzieć
dlaczego np. Pit i Jagoda (?) wrócili do adopcji Adopcja też nie jest gwarantem na szczęście zwierzaków. Mnóstwo wyadoptowanych psów wraca do ponownej adopcji niestety, pomimo tego, ze są spotkania przedadopcyjne itp.
jeśli ktokolwiek jest zainteresowany odpowiedzią na to pytanie, proszę skierować je do mnie
myślę, że kontakt z moją osobą nie jest utrudniony, a widzę, że pojawiają się wątpliwości dot. pracy grupy adopcyjnej, m.in. sprawdzania opiekunów
podsumowując- jest mi bardzo miło, że wszyscy doceniają to, co robimy
Pit i Jagoda to nie jest "mnóstwo adopcyjnych psów"- z naciskiem na słowo mnóstwo, którego wykładnia odbiega od określenia- Pit i Jagoda-
2 królikina forum nie została poruszona kwestia powrotu Pita i Jagody na stronę adopcyjną, ponieważ w tym miejscu nie będę pisała o prywatnych sprawach osób trzecich
warto jednak zauważyć, że bez względu na to, że nigdy nie mamy 200% pewności co do osób, które adoptują zwierzęta- (nie mamy, ponieważ jest to nierealne), robimy wszystko, aby zapewnić im pod każdym względem jak najlepsze domy i co najważniejsze z każdym opiekunem utrzymujemy kontakt,
może warto zauważyć, że gdy okazało się, że Pit i Jagoda ponownie potrzebują nowego domu- nie trafiły do schroniska, ale pod skrzydła SPK i myślę, że to jest dowód tego, jaką wykonujemy pracę
szkoda, że nasza praca jest na tym forum nieustannie podważana, szkoda, że podważają ją osoby nie mające pojęcia jak wyglądają adopcje
proponuję, by osoby, które wypowiadają się w ten sposób o SPK, pomyślały o zorganizowaniu doskonałego w 200 %( przepraszam 500 %) systemu adopcji, systemu, który pozwoli nam wszystko przewidzieć i poznać każdego/ zachowanie każdego potencjalnego opiekuna we wszelkich możliwych życiowych sytuacjach
powodzenia
najważniejsze, że nie podejmujemy decyzji o oddaniu komuś królika npdst. tego, czy ktoś jest aktywnym użytkownikiem tego forum- wówczas musiałybyśmy stwierdzić, że nie powinnyśmy zajmować się adopcjami
w zw. z tym, że naruszyłam prośbę Azi,
w razie uwag dot. mojej wypowiedzi, proszę o kontakt mailowy
pozdrawiam
Aleksandra Głowacka
inspektor ds. adopcji SPK