hmm.. moja na szczęście załatwia się tylko w klatce i poza klatką nic nie robi.. chyba, że wybiorę zły moment na czyszczenie kuwety, jak ostatnio, i zrobi wtedy na łóżko, bo klatka akurat wtedy się suszy
w klatce siusiu robi już zazwyczaj tylko w jedno miejsce.. zawsze na żwirek.. więc o tyle dobrze.. bo ona ma kuwetę i poza kuwetą na wszelki wypadek właśnie też ma żwirek.. myślałam, żeby może usunąć żwirek całkowicie z klatki i zostawić jej tylko w kuwecie.. ale obawiam się, że będzie mi ciężko domyć potem kuwetę
co do bobków to na razie przenoszę jej w jedno miejsce do kuwety, ale.. u niej to jest tak, że jak je to od razu wychodzi drugą stroną
i nie bardzo ma czas na pójście do kuwety
ciekawy jest pomysł zawieszenia paśnika nad kuwetą
editgrey może spróbuję..
stokrotka.af, kiedyś włożyłam kocyk jej do klatki, ale wtedy wolała robić siusiu na kocyk niż na żwirek.. bo przecież kocyk jest fajniejszy
dlatego zrezygnowałam na razie z takie umeblowania klatki.. ona ma kuwetę i żwirek dookoła.. a druga połowa klatki to drewniany domek, sianko, paśnik..
a ze żwirkiem leżącym luzem jest taki problem, że moja królisia ostatnio zaczęła kopać w tym żwirku i rozwalać go po całej klatce..
cieprliwość, cierpliwość i jeszcze raz cierpliwość