Moje własne doświadczenia z weterynarzami w Łodzi.
Przychodnia weterynaryjna na ulicy Gorkiego:
Moje doświadczenia dotyczące weterynarza w przychodni na ulicy gorkiego są negatywne, rozmawiając z Panią doktor na temat żywienia jak i możliwych sposobów wyleczenia mojego króla dowiedziałem się że mam go karmić gotowymi mieszankami dla gryzoni typu vitapol. Warzywa które wymieniła jako podstawowe w diecie królika w rzeczywistości w nadmiarze są dla niego szkodliwe (np. codziennie marchewka, jabłko itd.) Wg. mnie nie są to specjaliści od leczenia małych zwierząt zwłaszcza królików, które zaliczają do gryzoni. Moja znajoma była tam z psem który jak się później okazało był chory na parwowirozę i gdyby nie zmiana weterynarza prawdopodobnie pies by nie przeżył.
Lecznica AS:
Plusy:
Otwarta 24/h na dobę, dobrze wyposażona, zadbana, każdy z lekarz z którym rozmawiałem uprzejmy i miły.
Minusy:
Dość drogo (za jedną saszetkę lakcidu zapłaciłem około 15 zł), lekarze wiedzieli mało na temat królików.
Słyszałem również od moich znajomych wiele niepochlebnych opinii na temat tej lecznicy.
Lancet:
Pozytywnie oceniam cała przychodnię, fachowe porady, otwarta 24/h na dobę, otrzymałem wiele odpowiedzi na zadawane pytania, dobrze zdiagnozowane schorzenie, potwierdzone przez obecnego lekarza mojego królika.
Słyszałem wiele pochlebnych opinii na temat tej lecznicy.
Lecznica wet. na ulicy Narutowicza 107 "Perełka" Małgorzata Rojewska:
Najbardziej pozytywnie oceniam tego weterynarza. Pani doktor pomogła mi już w wielu trudnych sytuacjach, związanych z leczeniem nie tylko królika. Niezwykle uprzejma, z niesamowitym podejściem do zwierząt, nawet w godzinach zamknięcia gabinetu potrafi przyjechać do pacjenta (do chorego psa mojej znajomej przyjechała okolo godziny 1 w nocy, była gotowa zostać przez całą noc z chorym pacjentem), podejmuje się leczenia schorzeń na które inni "machnęli ręką" nie widząc szansy powodzenia. Od dłuższego czasu leczę u weterynarz Rojewskiej swojego królika i widzę efekty leczenia. Odnośnie cen uważam że są bardzo przystępne i konkurencyjne.