reniaw bardzo Ci dziękuję za wskazówki, bo pomoglas
Juz wiem, ze Gimol ma tzw. BEZOARY- kule włosowe zalegajace w zoladku ale z tego co czytalam to dopiero poczatkowe fazy w jego przypadku i najczesciej do leczenia domowego
Dzisiaj jeszcze zaparzam mu koperek i dam na noc do picia.
Tylko mam watpliwosci co do karmienia go tym kiwi- pisza ze codziennie 1 plasterak. Gimek nie zabardzo ma zoladek na swierzonki i w dodatku nigdy nie jeadl kiwi wiec boje sie zeby biegunki nie dostal.
I jeszcze co z tym ananasem-podawal ktos juz sok z ananasa swojemu kroliczkowi? W jakiej ilosci i czy to się rozciencza w woda? Jesli tak w jakich proporcjach etc.
DZIEKUJE WSZYSTKIM ZA RADY JA I MOJ
[ Dodano: Czw Mar 11, 2010 11:12 pm ]napisz dokladnie ile i w jakich il.podajesz granulat jedzonko...wszystko..
na poczatek pozostaw uchola na samym sianie,suszkach i wodzie
Podaje mu dziennie niecale 2 miseczki granulatu (jedna na noc jak zamykam do do klatki i w ciagu dnia to tak na oko jak juz oprozni miche i mi sie pod nogami juz natarczywie kreci to miekne i mu cos sypne
), do tego non stop siano (co tydzien innego rodzaju ale najczesciej z Zuzali), rozne mieszanki ziol, liscie dzrzew, owocow, to mam non stop na wybiegu i w klatce.
Jako luks podaje mu szuszone jabluszka, marchewke, czasem ale rzadko buraczki, pietruche, suszone bananki. Od swierzonek dostaje non stop sraczek wiec
Jedyne co jeszcze ostatnio zaczal jesc i mu nie szkodzi to ta pietruszka swierza i od czasu do czasu plasterem banana czy maly kawaleczek jabluszka. To niestety tyle jesli chodzi o jego dietke
Nie wiem czemu ma te biegunki, bo podawalismy mu wszsytko tak jak powinno sie robic w miare wzrastania i dojrzewania probowalismy urozmaicac diete, wprawadzac stopniowo nowe skladniki i nie poddawalismy sie dlugo, bo przez ponad rok probowalismy
wszystiego, a tez zuch najlepiej czuje sie na granulacie niestety i co zrobisz
Masz jakies propozycje?