Autor Wątek: Bazarki  (Przeczytany 28282 razy)

Offline Misokyaa

• Użytkownik
  • *
  • Moje króliki: Don Pedro Karramba i Pan Śledź
  • Za TM: Truffel, Fizia-Makrela
Bazarki
« dnia: Marzec 03, 2010, 18:27:34 pm »
Nie wiem czy był już taki pomysł jeżeli tak to przepraszam.
Moim zdaniem całkiem fajnym pomysłem byłoby zorganizowanie bazarków tak jak np. w SPS czy na dogomanii. Ktoś oddaje przedmioty na bazarek, a następnie licytujemy i otrzymane z tego pieniążki przekazujemy na króliki lub też jednego konkretnego, który np. wymaga leczenia a właściciel jet w ciężkiej sytuacji finansowej [tak było ostatnio np. z karolcią].

megana88

• Gość
Bazarki
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 03, 2010, 18:50:35 pm »
Misokyaa trafny pomysł tylko znając życie biurokracja nie do przejścia (bo pewnie żeby było wszystko legalne to i trzeba jakoś to zarejestrować, odprowadzac podatki itp). No chyba, że na Allegro, ale wtedy koszta wystawienia przedmiotu no i ktoś musiałby się z tym rozliczać i tego pilnować ;/

I mam jeszcze jeden taki pomysł, wpadł mi do głowy rano, chodzi o reklamę SPK. Tak sobie pomyślałam żeby na bocznej, tylnej szybie auta przykleić plakat. Jeżdżę sporo po małych miejscowościach i myślę, że choćby z ciekawości co jest na szybie ludzie by przeczytali. Mam trochę ulotek od ais więc w razie co mogłabym komus dać jakby go temat zaciekawił. Adres forum myślałam, że przykleję na dole z tyłu auta, jak myślicie?

kasiagio

• Gość
Bazarki
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 03, 2010, 18:56:12 pm »
megana88, myślę ,że nie potrzeba tego nigdzie zgłaszać , to będą takie jakby darowizny i chyba nikt się do czegos takiego nie powinien przyczepić bo w końcu będzie to tu między nami ;)

Offline Misokyaa

• Użytkownik
  • *
Bazarki
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 03, 2010, 19:05:59 pm »
Cytat: "megana88"
Misokyaa trafny pomysł tylko znając życie biurokracja nie do przejścia (bo pewnie żeby było wszystko legalne to i trzeba jakoś to zarejestrować, odprowadzac podatki itp). No chyba, że na Allegro, ale wtedy koszta wystawienia przedmiotu no i ktoś musiałby się z tym rozliczać i tego pilnować ;/

Tak jak mówi Kasiagio. W SPS i na dogomani nie jest to jakoś zalegalizowane, po prostu jest i funkcjonuje, ale opiera sie na wzajemnym zaufaniu. Czyli po prostu trzeba wierzyć ze jak wyślesz pieniądze za przedmiot to do ciebie przyjdzie, choć myślę że to nie problem (:

Co do plakatu to bardzo mi się ten pomył podoba i odgapię jeżeli pozwolisz, przyklejając na samochód rodziców (:

Anucha

• Gość
Bazarki
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 03, 2010, 19:10:42 pm »
Super pomysł  :jupi

megana88

• Gość
Bazarki
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 03, 2010, 19:17:47 pm »
Wpadł mi do głowy jak zobaczyłam rano auto jakiegoś salonu. Byłam ciekawa co jest tam napisane i tak o to dowiedziałam się o fachowej pomocy Forda :D tylko jest porblem ;/ nigdzie nie znlazłam ulotki opisującej w skrócie SPK. Jest tylko apel o futra i niewychowywanie dzieci kosztem zwierząt ;/    
Co do bazarku to bardzo dobry pomysł :)

Offline Misokyaa

• Użytkownik
  • *
Bazarki
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 03, 2010, 19:25:14 pm »
megana88, ja też takowego nie widzę :/ Jeżeli ktoś mi powie co powinno się w nim znaleźć to postaram się zrobić w PS. Co prawda nie wiem czy moje umiejętności temu podołają, ale postarałabym się. Nie wiecie kogo o to spytać?

Bella

• Gość
Bazarki
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 03, 2010, 21:20:56 pm »
Nie wiem, ale pomysł bazarku bardzo mi się podoba  !!

Offline Tocha

• Użytkownik
  • *
  • Tam dom Twój gdzie królik Twój... I bobki jego ;)
Bazarki
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 03, 2010, 21:49:54 pm »
Ja wiem, ze na innych forach dziewczyny handluja miedzy soba np. kolczykami, jakimis recznie wykonanymi przedmiotami. A nie sadze, zeby kazda z nich miala zarejestrowany sklep czy cos w tym stylu.

Bella

• Gość
Bazarki
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 03, 2010, 23:15:52 pm »
Zgadzam się z Tochą.

Offline Hordra

• Użytkownik
  • *
Bazarki
« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 04, 2010, 06:50:41 am »
http://forum.kroliki.net/viewtopic.php?t=6421
wątek bardzo podobny. Cytuję:
Cytat: "tajniak"
Na ten pomyśl to już dawno temu wpadliśmy. :) Problemy są tylko 2:
1. Kto odpowie za logistykę? Ktoś to musi kupić, zapakować, obsłużyć korespondencje, napisać adres na paczce, pójść na pocztę.
2. W Statucie nie mamy zapisanej nawet działalności odpłatnej (sprzedaż towarów i usług po kosztach lub darów od osób prywatnych np. na licytacji), a co dopiero gospodarczej. Planujemy zmiany, jednak działalność gospodarcza (czyli sprzedaż z zyskiem) wiąże się z wieloma obostrzeniami prawnymi, a to - z kosztami administracyjnymi (a konkretniej - większą opłatą dla księgowej).

Offline Misokyaa

• Użytkownik
  • *
Bazarki
« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 04, 2010, 06:58:06 am »
Cytat: "Hordra"
Na ten pomyśl to już dawno temu wpadliśmy. :) Problemy są tylko 2:
1. Kto odpowie za logistykę? Ktoś to musi kupić, zapakować, obsłużyć korespondencje, napisać adres na paczce, pójść na pocztę.
2. W Statucie nie mamy zapisanej nawet działalności odpłatnej (sprzedaż towarów i usług po kosztach lub darów od osób prywatnych np. na licytacji), a co dopiero gospodarczej. Planujemy zmiany, jednak działalność gospodarcza (czyli sprzedaż z zyskiem) wiąże się z wieloma obostrzeniami prawnymi, a to - z kosztami administracyjnymi (a konkretniej - większą opłatą dla księgowej).

Dla mnie to komiczne. Przecież inne stowarzyszenia też nie mają takowego statusu i organizują bazarki. Mamy na forum dział "giełda" i to, że ktoś z forum założy tam zamiast tematu o sprzedaży, bazarek będzie się różnić tylko typ, że zarobek nie pójdzie do osób prywatnych a na króliki, ale przecież można obejść przepisy i nigdzie tego nie zgłaszać. Osobiście mam na tyle zaufania do osób z forum, że jeżeli np. Nuka, Hordra czy ktokolwiek inny będą wystawiały coś takiego i napiszą, że cały zysk przeznaczą na kicaje z SPK to wierze, że zarobione na tym pieniądze, wyślą przelewem właśnie na ten cel.
Szukanie dziury w całym.

Jeżeli chodzi o wysyłanie to ja nie wiem co to za problem. Sama mogę to zrobić, bo nie wiem czemu nie poświęcić pół godziny na króliki :P

Jednak Hodra tamten wątek dotyczył ewidentnie czegoś innego. Tu chodzi o bazarki, które musiałyby się opierać na naszym wzajemnym zaufaniu, że druga osoba nas nie oszuka i wyśle obiecany przedmiot. To nie byłaby sprzedaż jako SPK.

nuka

• Gość
Bazarki
« Odpowiedź #12 dnia: Marzec 04, 2010, 07:15:28 am »
No i zostałam wywołana do tablicy  :>

Jeśli chodzi o mnie wpłata mogłaby byc bezpośrednio na konto SPK przelana, tylko to może być dodatkowa praca dla osoby zajmującej sie wyciągami bankowymi Stowarzyszenia.

Czas na burze mózgów  :lol

Offline Misokyaa

• Użytkownik
  • *
Bazarki
« Odpowiedź #13 dnia: Marzec 04, 2010, 07:21:07 am »
nuka, przepraszam podałam cię jako przykład  :diabelek

Cytat: "nuka"
tylko to może być dodatkowa praca dla osoby zajmującej sie wyciągami bankowymi Stowarzyszenia.

Lub też tak jak mówisz. Tyle, że nie wiem czy wtedy nie naruszalibyśmy już tego o czym mówił tajniak.

nuka

• Gość
Bazarki
« Odpowiedź #14 dnia: Marzec 04, 2010, 07:26:25 am »
Miso - stąd burza mózgów, niechże mądre głowy głos zabiorą  :lol

ja cichcem pomykam na sianko zapracowac  :diabelek ale będę dzielnym obserwatorem pomysłowych zawirowań

Offline Tocha

• Użytkownik
  • *
Bazarki
« Odpowiedź #15 dnia: Marzec 04, 2010, 07:47:17 am »
Mnie sie wlasnie wydaje, ze wplaty to musialyby isc na czyjes prywatne konto np. wplaty na jakas akcje typu pomoc konkretnemu kroliczkowi lub tak jak pomagalyscie krolikom z interwencji. A zeby SPK moglo te kaske rozdysponowac, to wtedy ta osoba moglaby to wplacic jako najzwyklejsza w swiecie dotacje i na przelewie zrobic dopisek na jaki cel chce te pieniazki przeznaczyc.
Sadze, ze gdyby zrobic cos takiego nie podpinajac sie, ze to jest akcja SPK, to wtedy nie narobilibysmy problemow samemu stowarzyszeniu.

Offline Tusia13_89

• Użytkownik
  • *
    • Moja miość :*
Bazarki
« Odpowiedź #16 dnia: Marzec 04, 2010, 09:14:24 am »
Pozwolę sobie zabrać głos ;)

Myślę, że to jest bardzo trafny pomysł a przede wszystkim realne źródło pieniążków na pomoc królikom... Jeżeli chodzi o przepisy to nie sądzę, żeby ktoś się do tego przyczepił:
1. Jak wiadomo bardzo dużo sklepów sprzedaje swój towar i ponoszą koszty związane tylko z prowizją allegro oraz wysłaniem towaru
2. Jeżeli byłoby podane wspólne konto bankowe (osobiste a nie dla swego rodzaju działalności gospodarczej), nie sądzę żeby jakiś bankowiec wybitnie studiował skąd są wszystkie przychody i czy to czasem nie jest sprzedaż bez odprowadzania podatków ;). Oraz w tytule przelewu - konkretny numer aukcji, przedmiot i przeznaczenie - nie byłoby problemu z rozdysponowaniem pieniążków
3. Kwestia pakowania? Bardzo prosta - osoba, która dany przedmiot ofiaruje na aukcję jest później informowana od (nie wiem, kto zajmuje się w SPK sprawami bankowymi i urzędowymi, przepraszam ;) czy kwota już dotarła na konto i wtedy sama pakuje i wysyła.

Koniec wypracowania  :DD
Pieszczoch - na zawsze w moim sercu ;*

http://forum.kroliki.net/index.php?topic=8009.0

"Nawet między zwierzętami nie znajdziesz tak podłych bydląt jak ludzie"

megana88

• Gość
Bazarki
« Odpowiedź #17 dnia: Marzec 04, 2010, 17:44:12 pm »
Lepiej tego ująć nie można :)

Bella

• Gość
Bazarki
« Odpowiedź #18 dnia: Marzec 04, 2010, 22:52:23 pm »
Tusia13_89, bardzo dobrze to wszystko napisała.

Offline Tusia13_89

• Użytkownik
  • *
    • Moja miość :*
Bazarki
« Odpowiedź #19 dnia: Marzec 04, 2010, 23:45:53 pm »
dziękuję ;) jeżeli potrzebna byłaby jakaś pomoc to chętnie się ofiaruję... tzn pomoc  :diabelek
Pieszczoch - na zawsze w moim sercu ;*

http://forum.kroliki.net/index.php?topic=8009.0

"Nawet między zwierzętami nie znajdziesz tak podłych bydląt jak ludzie"

Offline Misokyaa

• Użytkownik
  • *
Bazarki
« Odpowiedź #20 dnia: Marzec 05, 2010, 00:33:46 am »
Cytat: "Tusia13_89"
tylko z prowizją allegro oraz wysłaniem towaru

Jeżeli dobrze zrozumiałam to padł właśnie pomysł wystawiania na allegro. Chciałam tylko zauważyć, że jeżeli ktoś kupuje coś za 10zł [bo to zazwyczaj cena bazarkowych rzeczy] z czego 2,50zł miało by pójść na przelew i dla allegro to raczej średnio opłacalny biznes, dlatego po raz kolejny powiem, że moim zdaniem powinno się to odbywać na forum w dziale giełda.

Cytat: "Tusia13_89"
nie wiem, kto zajmuje się w SPK sprawami bankowymi i urzędowymi, przepraszam ;) czy kwota już dotarła na konto i wtedy sama pakuje i wysyła.

Jeżeli chodzi o księgowość, to wątpię aby księgowa zgodziła się pisać do kogoś z SPK [ten i ten przedmiot został zapłacony, możecie wysyłać]. Jeżeli miałby to robić ktoś z GA to jeszcze gorszy pomysł bo jak wiadomo oni mają pracy po pachy i zwalanie na nich spraw bazarkowych jest po prostu nie fair.

Proponuję przyjżeć się jak to jest na dogomanii.
np. Anna Kowalska, po konsultacji z odpowiednimi osobami gdzie są pilnie potrzebne pieniążki, zakłada temat
[BAZAREK] Na króle z Toruńskiej interwencji

Anna wstawia zdjęcia ofiarowanych przez ludzi rzeczy z podpisami co od kogo pochodzi i cenami wywoławczymi. Potem można licytować, aż do zamknięcia w ustalonym dniu bazarka.
Anna podaje numer konta na który trzeba przesłać pieniążki [albo całość idzie do niej, albo zysk do niej, a koszty wysyłki do osoby u której znajduje się dany przedmiot, lub też całość do osoby u której jest przedmiot - dlatego dobrze jak jeden bazarek jest organizowany przez góra 2 osoby, nie ma problemów komu przesłać pieniądze].
Wszystko odbywa się oficjalnie, użytkownicy wiedzą ile pieniążków powinno wpłynąć na konto SPK. Potem ktoś z GA pisze tylko w temacie bazarku, że pieniążki wpłynęły całkowicie i koniec (:

Offline Hordra

• Użytkownik
  • *
Bazarki
« Odpowiedź #21 dnia: Marzec 05, 2010, 07:19:34 am »
Cytat: "Misokyaa"
za 10zł [bo to zazwyczaj cena bazarkowych rzeczy] z czego 2,50zł miało by pójść na przelew i dla allegro to raczej średnio opłacalny biznes,

Niekoniecznie :)
Zależy co wystawiasz i w jaki sposób. Jeśli zdjęcia lokujesz np. na tinypicu i nie życzysz sobie zbyt wielu bajerów prócz miniaturki to łączny koszt całej zabawy nie wynosi nawet złotówki ;))

Jeżeli chodzi o księgowość, to wątpię aby księgowa zgodziła się pisać do kogoś z SPK [ten i ten przedmiot został zapłacony, możecie wysyłać].

Ale przecież możemy to robić my :D
Np. Kilka osób zaofiaruje się, że może dać na bazarek takie a takie przedmioty, jedna to zbierze i wystawi. Jak będą chętni - poda swoje konto a po wpłynięciu pieniędzy poinformuje osobę, która ma u siebie przedmiot, że może go wysłać na dany adres :))

Pomysł przeprowadzony na przykładzie Anny K. Mi się podoba =D

Można po prostu założyć wątku "Bazarek na uchole" - jeden, który działałby tak jak ten mój z PosadźDrzewo - aktualizacja przebiegałaby ciągle na pierwszej stronie - sprzedane przedmioty znikają, nowe zostają dodane (wtedy w opisie przedmiotu pojawiałaby się adnotacja "nowości!" albo coś w ten deseń). Wtedy byłby jeden temat, prowadziłaby go sprawdzona, zaufana osoba, gdyby ktoś chciał coś dodać od siebie kontaktowałby się z tą osobą. Myślę, że w ten sposób uniknęłoby się przynajmniej oszustów, którzy zakładaliby własne bazarki, żeby wyłudzić pieniądze. Byłby w końcu jeden :)

I na owej pierwszej stronie znalazłaby się właśnie adnotacja nt. tego ile zebraliśmy i przekazaliśmy spk ;))

Offline Misokyaa

• Użytkownik
  • *
Bazarki
« Odpowiedź #22 dnia: Marzec 05, 2010, 07:48:01 am »
koszt całej zabawy nie wynosi nawet złotówki

A doliczyłaś przelew :>? Nie znam się, ale ale przynajmniej na poczcie płaci się za niego 2,50zł.

Ale przecież możemy to robić my :D

Właśnie o to chodziło w mojej wypowiedzi. Żeby nie zwalić kolejnej rzeczy na członków SPK tylko sami się tym zająć.

Forumowicze jak do tej pory wykazali się entuzjazmem i myślę, że wszyscy są za zorganizowaniem bazarków.
Musimy czekać aż ktoś z zarządu się tu wypowie P:

nuka

• Gość
Bazarki
« Odpowiedź #23 dnia: Marzec 05, 2010, 07:50:29 am »
Przelew internetowy na konto w tym samym banku bez wpływu że inny oddział - 0,00 zł
do innego banku 50 gr do 2 zł. Takie warunki mam ja, myślę, że w każdym banku jest podobnie.

kasiagio

• Gość
Bazarki
« Odpowiedź #24 dnia: Marzec 05, 2010, 09:40:51 am »
Musimy czekać aż ktoś z zarządu się tu wypowie P:
wydaje mi się ,że nie musimy czekać na zgodę nikogo z zarządu ( nie żebym nie chciała ) ale dziewczynki na tym forum jak leci jakiś pomysł My musimy go realizować , pamiętajcie ,że Zarząd ma wiele ważnych spraw do załatwienia  , pokażmy im ,że My też potrafimy coś zdziałać na rzecz maluszków i być dla Nich pomocną dłonią !! :D

Można po prostu założyć wątku "Bazarek na uchole" - jeden, który działałby tak jak ten mój z PosadźDrzewo - aktualizacja przebiegałaby ciągle na pierwszej stronie - sprzedane przedmioty znikają, nowe zostają dodane (wtedy w opisie przedmiotu pojawiałaby się adnotacja "nowości!" albo coś w ten deseń). Wtedy byłby jeden temat, prowadziłaby go sprawdzona, zaufana osoba, gdyby ktoś chciał coś dodać od siebie kontaktowałby się z tą osobą. Myślę, że w ten sposób uniknęłoby się przynajmniej oszustów, którzy zakładaliby własne bazarki, żeby wyłudzić pieniądze. Byłby w końcu jeden :)

To bardzo dobry pomysł , taki temat powinna prowadzić tylko jedna osoba i inne chcące dołożyć jakieś rzeczy powinny się tylko z nią kontaktować ,  można poprosić moderatora żeby dodał ten temat do przyklejonych i wtedy inne tematy będą nieważne i omijane przez nas , wydaje mi się że w taki sposób będzie porządek  i wszytsko będzie porządnie wyglądało , a co do aktualizacji i bycia przeźroczystym , od czasu do czasu można zrobić skaner wyciągu z konta i tutaj wkleić jako dowód na to ,że pieniądze są ile ich jest i  że są przekazywane na SPK  .

Offline Misokyaa

• Użytkownik
  • *
Bazarki
« Odpowiedź #25 dnia: Marzec 05, 2010, 10:53:27 am »
nuka, tak jak mówiłam nie znam się, więc dziękuje, że mi to wytłumaczyłaś  :przytul
kasiagio, podkreślałam kilkukrotnie, że moim zdaniem powinni się tym zająć chętni forumowicze, ale chyba jednak powinniśmy poczekać na zgodę zorganizowania czegos takiego (:

Co do tej jednej osoby, to musiałby być to ktoś kto dysponuje dużą ilością czasu i kogo już chociaż trochę znamy z forum, bo jakby nie było będzie przechowywał pieniążki. Nie wiem czy nie powinna to być osoba mieszkająca w Polce, bo nie wiem jakby wyglądały sprawy przelewów za granicę. Dobrze, żeby była to osoba pełnoletnia [i nie chcę tu nikomu uwłaczać, bo sama mogłabym się tym zająć, ale w moim mniemaniu gotówką powinni obracać dorośli P:]
Jeżeli będą to osoby które często wypowiadają się na forum to ja nie widzą potrzeby prześwietlania konta - trochę wiary w ludzi :D . Przecież wiadome będzie za ile dana rzecz została zakupiona, ile pieniędzy poszło na paczkę i w końcu czy pieniążki całościowo zostały wpłacone na konto SPK.

kasiagio

• Gość
Bazarki
« Odpowiedź #26 dnia: Marzec 05, 2010, 11:04:33 am »
ale chyba jednak powinniśmy poczekać na zgodę zorganizowania czegos takiego (:
Nie czekaj tylko napisz do ais albo azi albo kucharza podaj link do tematu i poproś o wypowiedź , tak będzie łatwiej bo oni czasami nie mają czasu przeglądac całego forum ;)  

Też mi się wydaje ,że powinna to być osoba z Polski , z zagranicy sa duże koszty przesyłek , ale można to razem przeglądać ;)

nuka

• Gość
Bazarki
« Odpowiedź #27 dnia: Marzec 05, 2010, 11:05:44 am »
Jeśli ten pomysł zostanie pozytywnie zaakceptowany przez zarząd SPK - nr mojego konta juz został ujawniony w temacie pomocy dla Karolci, cała przelana kasa dla maleńkiej jest na koncie megany. Wyciągi na życzenie mogę przekazać mailowo zainteresowanym.
Wyssałam z mlekiem mamy księgowe nawyki  :diabelek

kasiagio

• Gość
Bazarki
« Odpowiedź #28 dnia: Marzec 05, 2010, 11:07:18 am »
Wyssałam z mlekiem mamy księgowe nawyki :diabelek
dobre mleko i bardzo dobre nawyki :D

Offline Misokyaa

• Użytkownik
  • *
Bazarki
« Odpowiedź #29 dnia: Marzec 05, 2010, 11:21:10 am »
kasiagio, w takim razie już piszę :)
nuka, jeżeli pomysł przejdzie to jestem jak najbardziej za!

nuka

• Gość
Bazarki
« Odpowiedź #30 dnia: Marzec 05, 2010, 11:29:45 am »
Jeśli pomysł przejdzie - służę pomocą.

Offline Hordra

• Użytkownik
  • *
Bazarki
« Odpowiedź #31 dnia: Marzec 05, 2010, 12:08:20 pm »
Przelew internetowy na konto w tym samym banku bez wpływu że inny oddział - 0,00 zł

Internetowy.
A koszty np. w Inkaso to coś ok 1,50 zł, więc nie jest tak źle. Tylko Poczta Polska zdziera.

Misokyaa, nie załapałam z początku, stąd to rozpisanie =D

Nawiasem, jakby wystawiać przedmioty, z których dochód idzie na rzecz króliczków z spk na allegro to jak/czy to zaznaczać w aukcji ? =D Tak się pytam z ciekawości =D Przydałoby się też, żeby zrobić listę kto i co może ewentualnie zaoferować.
Rozumiem, że nuka oferuje się z kontem i prowadzeniem/aktualizowaniem tematu ?  :diabelek

Offline Misokyaa

• Użytkownik
  • *
Bazarki
« Odpowiedź #32 dnia: Marzec 05, 2010, 12:18:18 pm »
Hordra, to chyba nie mogłoby być napisane w aukcji. Ogólnie musi się wypowiedzieć ktoś z zarządu, ale mi się zawsze wydawało, że na SPS nie wystawiają na allegro, właśnie dlatego, że w aukcji nie można zaznaczyć, że zysk idzie na ich ciury :/

Przydałoby się też, żeby zrobić listę kto i co może ewentualnie zaoferować.

Owszem, kiedy będzie ustalone, że na 100% można wprowadzić bazarek P:

Offline ais

• Członek SPK
  • Członek SPK
Bazarki
« Odpowiedź #33 dnia: Marzec 05, 2010, 14:25:24 pm »
hej :)

Pojawiam się, bo poinformowała mnie Miskoyaa :)

Jak dla mnie - bazarek to dobry pomysł, trzeba go tylko sprytnie zorganizowac:

1. opcje konta w banku : moze byc osoba prywatna (jedyny jej problem bedzie taki ,ze skarbówka moze sie przyczepic, ze ma dochody nie wiadomo skąd i po co - poza tym bedzie musiala kontrolowac to, co sie dzieje na  koncie)

2. opcja nowego konta SPK w banku - tylko na cele przyjmowania wplat bazarkowych
(ostatnio zaczelam zakladac dla SPK nowe konto w Volkswagenbank Direct - juz umowa przyszla pocztą - konto ma byc wylacznie na potrzeby biblioteki, książek i biura)
oplaty sa zero zl za prowadzenie konta i zero zl za przelewy.

tak wiec i tak w niedlugim czasie bedziemy miec 2 konta:

PKO BP - czyli to co teraz, na wszystko generalnie
Volkswagenbank Direct - na bibliotekę, książki i biuro

nie widzę przeszkód, zeby zalozyc jeszcze i trzecie konto, na potrzeby bazarku.

Wszystkie wplaty musialyby byc z tytulem darowizna na jakis cel, jesli przyjda na to konto, bedzie od razu wiadomo, ze odbywa sie to w ramach bazarku,  nie bedzie wiec potrzeby zastanawiania sie, kto, co, jak i skąd.

3. osoby do obsługi - i tak ja musialabym byc oficjalnie wpisana jako reprezentant, bo tylko ja mam umocowanie w KRS, ale moge wypelnic papier dla pelnomocnika do konta, ewentualnie nawet nie wypelniac, ale przekazac hasla do logowania sie.
Generalnie przelewy obsługuję ja, bo ja mam hasla do nich.

Mechanizm byl by taki, ze zbierane sa pieniadzed na okreslone cele, dana osoba kontroluje zbiórkę, informauje czy pieniadze wplynely, wtedy towar by byl przez inne prywatne osoby wysylany.

Rozumiem, ze bedziemy pieniadze zbierac na okreslone cele, np operacje, karmę, klatki, cokolwiek - co skutkuje wystawieniem faktury.

Tak wiec najwygodniej by bylo to tak, gdyby dana powiedzmy operacja byla planowana z góry wraz z ustaleniem terminu i w zaleznosci od przychylnosci lecznicy - faktura by byla wystawiana w formie pro forma (placimy przelewem na jej konto z gory) - potem ktos te fakture odbiera i wysyla nam na konkretny adres - a fakture wczesniej dlugopisem z tylu dokladnie podpisuje, co, jaki królik, jak gdzie kiedy, albo tez lecznica/sklep, ktory nas dobrze zna wystawia fakture normalnei i daje np iles tam dni na zaaplate - wtedy my przelewamy. i tak samo trzeba nam fakture przyslac podpisana z tylu dlugopisem, co zostalo kupione i dla kogo.

konto mozna by nazwac kontem zbiórkowym na różne akcje i tyle :)

pozostaje pytanie, kto by ten bazarek informatycznie obslugiwal, wstawial te obrazki, uaktualnial itd? to masa pracy bedzie.

co do obrazkow na samochodach - kiedys dawne forum.kroliki.com wypuscilo taka nalepke na samochod "uwaga, królik w samochodzie"

moze ktos z was mialby  ochote zaprojektowac nalepke z rysunkiem naszego logo adopcji i jakims ciekawym napisem i strona www? i potem skoordynowac druk i wysylke?

Offline Misokyaa

• Użytkownik
  • *
Bazarki
« Odpowiedź #34 dnia: Marzec 05, 2010, 14:44:20 pm »
ais, jeżeli chodzi o wstawianie obrazków i koordynowanie bazarkiem to ja to mogę zrobić. Ja tylko nie chcę namacalnej gotówki, bo wiem że z moimi zdolnościami mogłabym zapomnieć coś wpłacić, czy cuś.
natomiast jeżeli chodzi o czas to po przyszłym tygodniu będę go miała na nowo aż za dużo P:
Myślę, że przez ten czasu udało by się coś ugadać i zrobić listę rzeczy na bazarek.

Co do projektowania naklejki, to możesz przybliżyć jak to ma wyglądać :)? Ja zapewne temu nie sprostam ale mogę poprosić koleżankę, która ma zresztą króla z adopcji ^^

Offline Hordra

• Użytkownik
  • *
Bazarki
« Odpowiedź #35 dnia: Marzec 05, 2010, 14:50:37 pm »
Cytat: "ais"
i potem skoordynowac druk i wysylke?

Zastanawiało mnie gdzie, jak i ile kosztuje drukowanie nalepek na samochód ? :D

Offline Misokyaa

• Użytkownik
  • *
Bazarki
« Odpowiedź #36 dnia: Marzec 05, 2010, 15:00:46 pm »
Hordra, w drukarni. A ile? To zależy. Ja drukując ulotki reklamującą akcje ratowania konia [4 lata temu Oo, teraz mam własną drukarkę P:] zeszłam pół miasta i w jednej drukarence pan zgodził się zrobić je po kosztach bo szło na cele charytatywne.

Offline Hordra

• Użytkownik
  • *
Bazarki
« Odpowiedź #37 dnia: Marzec 05, 2010, 15:04:50 pm »
Hordra, w drukarni.

Każdej ? Bo one muszą być chyba jakoś foliowane, żeby po deszczu nie zeszły, prawda ? Na Internecie ofert nie ma ? Bo nawet nie wiem jak to wpisać w guglu XD "Naklejki na samochód druk" ? ._.

Offline Misokyaa

• Użytkownik
  • *
Bazarki
« Odpowiedź #38 dnia: Marzec 05, 2010, 15:12:16 pm »
Hordra, nie wiem, może. Ale je sie przykleja od środka, wiec nie zejdą xD
A wydaje mi sie, że w każdej drukarni powinno być coś takiego.

Offline Hordra

• Użytkownik
  • *
Bazarki
« Odpowiedź #39 dnia: Marzec 05, 2010, 15:13:20 pm »
Ale je sie przykleja od środka, wiec nie zejdą xD

No właśnie nie, przykleja je się na zewnątrz XDD
Chyba, że mówimy o dwóch innych xd

Offline Misokyaa

• Użytkownik
  • *
Bazarki
« Odpowiedź #40 dnia: Marzec 05, 2010, 15:18:24 pm »
ja myślałam o takich samych jak te "dziecko na pokładzie".

Proponuję jednak założyć inny temat bo tu sie robi OT, a mamy rozmawiać o bazarku.

Offline Tocha

• Użytkownik
  • *
Bazarki
« Odpowiedź #41 dnia: Marzec 05, 2010, 15:38:06 pm »
Na ebayu znalazlam kiedys takie cos
Tez zbieraja na ratowanie zwierzakow. Pomysl smieszny, i na pewno zmiescilby sie gdzies adres internetowy SPK. Taki znaczek mozna tez zalaminowac i od biedy przykleic go do szyby od srodka kawaleczkiem tasmy dwustronnej.
Ale naklejki na pewno lepiej by wygladaly, tzn. bardziej profesjonalnie :D

No i jakby sie udalo te naklejki zrobic, to mozna by je na bazaku chyba tez sprzedawac? Logo SPK chyba by nie bylo przeszkoda w 'handlu'?

A i jeszcze takie cos
Tu juz ktos sobie sam zarabia. To jest zwykla kartka zadrukowana domowa drukarka i zalaminowana. Tez smieszy pomysl. Dzieciaki moglyby sobie wieszac w pokoju na drzwiach ;)
U nas na forum tyle zdolnych osob, ze na pewno udaloby sie zrobic cos 100 razy ladniejszego i fajniejszego.

megana88

• Gość
Bazarki
« Odpowiedź #42 dnia: Marzec 05, 2010, 17:10:49 pm »
Ale mi chodziło bardziej o krótką informację o SPK. Wiadomo, że ludzie nie będa stali przy aucie i czytali, tak samo jak stałabym na czerwonym. Potrzebny krótki i chwytliwy przekaz. Co to jest, czym się zajmuje, chęć do współpracy itp itd. Dałoby się coś takiego wykombinować?

Offline Tocha

• Użytkownik
  • *
Bazarki
« Odpowiedź #43 dnia: Marzec 05, 2010, 17:29:45 pm »
Najpierw to by musialo byc jakies chwytliwe haslo, zeby w ogole czytali dalej. Albo smieszny obrazek :D Cos z humorem najlepiej. Bo inaczej to beda myslec, ze to reklama. Tak mnie sie wydaje...

megana88

• Gość
Bazarki
« Odpowiedź #44 dnia: Marzec 05, 2010, 17:46:19 pm »
Sam fakt, że cos jest na szybie przyciągnie uwagę, ale co napisać? ;/

Offline Hordra

• Użytkownik
  • *
Bazarki
« Odpowiedź #45 dnia: Marzec 05, 2010, 18:41:37 pm »
"Uszy przedłużeniem duszy" !
http://kroliki.net

"Króliki są wszędzie!"
http://kroliki.net

"Adoptuj uszate serduszko"
http://adopcje.kroliki.net

Oczywiście trzy inne =D
I nie tylko byłaby to reklama, ale znak dla nas, że spotkaliśmy innego uszomaniaka =D
Moje zdanie: krótkie, chwytliwe, może zabawne, które sprawi, że zapamięta się stronę a w domu na nią zajrzy =D

megana88

• Gość
Bazarki
« Odpowiedź #46 dnia: Marzec 05, 2010, 19:30:04 pm »
Super, tylko ja myślałam o tym, aby napisać co znaczy SPK, czym się zajmuje, jakie cele temu towarzyszą. Jeżdżę często po wsiach i tam ludzi są (przepraszam za wyrażenie) zacofani. Chciałabym w jakiś prosty sposób przekazać im, że jest coś takiego jak SPK, że można sie tu dowiedzieć wielu pożytecznych rzeczy, że można pomóc króliczkom.
A jeszcze tak pomyślałam żeby może podac swój numer kom i napisać na plakacie, że jeśli ktoś chciałby pogadać o króliczkach niech dzwoni i wtedy powiedzieć szerzej o SPK?

Offline Hordra

• Użytkownik
  • *
Bazarki
« Odpowiedź #47 dnia: Marzec 05, 2010, 19:33:00 pm »
To możnaby stworzyć dwa typy tych plaktów czy to naklejek =D

Bella

• Gość
Bazarki
« Odpowiedź #48 dnia: Marzec 05, 2010, 19:44:38 pm »
Dziewczyny robi tu się OT. Proponuję założyć nowy temat. To jest miejsce do pisania o bazarkach.

Offline Hordra

• Użytkownik
  • *
Bazarki
« Odpowiedź #49 dnia: Marzec 05, 2010, 19:53:08 pm »
Tak więc wszystkich zwolenników obklejania aut zapraszam do wątku: http://forum.kroliki.net/viewtopic.php?p=131263#131263

Offline Tocha

• Użytkownik
  • *
Bazarki
« Odpowiedź #50 dnia: Marzec 06, 2010, 14:00:35 pm »
Zachecona achami i ochami w innym watku ;) wystawiam mojego krzywuska :)

Jak widac jest to broszka. W przyblizeniu ma 7,5 cm wys.

Mam nadzieje, ze ten maly kulfon pozwoli dozbierac troszke grosikow na pomoc naszej forumowej Karolci.
Nie wiem jak to sie teraz ma odbywac. Dziewczyny juz na pewno wyjasnia co i jak.
Przesylke do szczesliwego nabywcy  :diabelek  biore na siebie.

Ale bedzie wstyd jak nikt nie kupi hehehe

Offline Misokyaa

• Użytkownik
  • *
Bazarki
« Odpowiedź #51 dnia: Marzec 06, 2010, 14:15:01 pm »
Tocha, jak to nikt nie kupi? Jest śliczne! Jeżeli nikt inny się nie zgłosi i ja mam się zajmować bazarkami, co jak powiedziałam zrobię z miłą chęcią to wysyłajcie mi na PW zdjęcia i opisy tego co możecie oddać, jak również jaka jest cena wywoławcza i czy koszta przesyłki bierzecie na siebie. Kiedy uzbiera się wystarczająca liczba przedmiotów, a Nuka z ais uzgodnią gdzie będą przesyłane pieniążki to wtedy otworzę temat :)

Przedmiotami na bazarek może być niemal wszystko, zaczynając od ręcznie wykonanych drobiazgów dla zwierzaków, ale też i dla ludzi jak i książka, figurka, maskotka, biżuteria itd.

Offline Tocha

• Użytkownik
  • *
Bazarki
« Odpowiedź #52 dnia: Marzec 06, 2010, 14:18:37 pm »
Misokyaa, ja pojecia nie mam jaka dac cene wywolawcza. Najlepiej wymysl jakas rozsadna, zeby ktos kupil i zeby kaska poszla tam gdzie powinna :)
Ja na razie mam to. Fotek ci juz nie bede wysylac.
Czyn swoja powinnosc :D

Offline miguelle

• Użytkownik
  • *
Bazarki
« Odpowiedź #53 dnia: Marzec 06, 2010, 14:23:48 pm »
a dziewczyny, czy ja jako osoba dzialajaca na forum moglabym takiego stworka kupic jak juz bedzie wszystko uzgodnione (tak, jestem malo inteligentna i rozgarnieta)? (bo sie w nim zakochalam od pierwszego wejrzenia :D)

Offline Hordra

• Użytkownik
  • *
Bazarki
« Odpowiedź #54 dnia: Marzec 06, 2010, 15:39:38 pm »
Pewnie tak =D Jak już będzie bazarek to stworek będzie do kupienia =D

nuka

• Gość
Bazarki
« Odpowiedź #55 dnia: Marzec 06, 2010, 16:29:36 pm »
Misokyaa, myśle, że skoro dla SPK to nie problem założyć konto dla bazarku to niech od razu wpłaty tam wpływają, tylko ais trzeba potwierdzić, że jest potrzeba założenia kolejnego kąta i osoby, która choć raz dziennie zerknie jakie są wpływy, za co i poinformuje o nich.
I zaczynajmy działać dopóki jest duch i chęci szczere

Offline Misokyaa

• Użytkownik
  • *
Bazarki
« Odpowiedź #56 dnia: Marzec 06, 2010, 16:39:11 pm »
nuka, czyli ty się tym zajmiesz, czy jednak nie? :) Bo jeżeli nie to trzeba będzie zacząć od znalezienia osoby, która się tym zajmie.

nuka

• Gość
Bazarki
« Odpowiedź #57 dnia: Marzec 06, 2010, 16:45:03 pm »
Ja mogę się tym zająć, konto mam prywatne, zaglądam na nie codziennie, mogę informować kto wpłacił i za co. Nie ma problemu. Ais pisała, że też nie ma problemu żeby założyć specjalne konto od razu SPK, tylko pytanie czy ktoś tam będzie miał czas na informowanie o wpłatach. To juz ais musi się wypowiedzieć.

Offline Misokyaa

• Użytkownik
  • *
Bazarki
« Odpowiedź #58 dnia: Marzec 06, 2010, 16:48:47 pm »
nuka, ale Ais powiedziała, że chętnemu da możliwość wglądu do konta i wszelkie kody, a ty jesteś akurat zaufaną osobą, więc nie będzie problemu.

nuka

• Gość
Bazarki
« Odpowiedź #59 dnia: Marzec 06, 2010, 16:55:14 pm »
no to nie ma problemu, twórz bazarkowy wątek i niech to już się zacznie dziać naprawdę a nie w teorii  :przytul

Offline Misokyaa

• Użytkownik
  • *
Bazarki
« Odpowiedź #60 dnia: Marzec 06, 2010, 17:00:16 pm »
czekam na odpowiedź od ais, napisałam ci na PW. Jak tylko ją dostanę to robię nowy wątek.

nuka

• Gość
Bazarki
« Odpowiedź #61 dnia: Marzec 06, 2010, 17:12:24 pm »
to tą sprawę mamy załatwioną.

Czy jest jakiś określony rodzaj przedmiotów na bazarek? Bo ja mam kilka książek, jakieś roczniki NG gazetowego, mogą być dziecięce rysunki o wszystkim i o niczym? To tak na szybko przyszło mi do głowy.

Bella

• Gość
Bazarki
« Odpowiedź #62 dnia: Marzec 06, 2010, 17:24:28 pm »
Nuka, Misokyaa już wcześniej pisała, że na bazarek można wstawiać wszystko.

nuka

• Gość
Bazarki
« Odpowiedź #63 dnia: Marzec 06, 2010, 17:27:08 pm »
dzięki, to zaczynamy?

Bella

• Gość
Bazarki
« Odpowiedź #64 dnia: Marzec 06, 2010, 17:34:03 pm »
Tak, tylko uważam, że powinien zostać przez Misokye założony nowy temat.

Offline Misokyaa

• Użytkownik
  • *
Bazarki
« Odpowiedź #65 dnia: Marzec 06, 2010, 17:34:20 pm »
nuka, w jakim sensie? Czekam na odpowiedź ais, potem zakładam temat z poszukiwaniem :) Jak na razie osoby, które już wiedzą, że chcę coś oddać piszą do mnie na PW co, zdjęcia tego, czy fundują przesyłkę i ewentualna cena wywoławcza, która pamiętajmy nie może być jakaś strasznie wysoka :)

Bella

• Gość
Bazarki
« Odpowiedź #66 dnia: Marzec 06, 2010, 17:36:33 pm »
Czekam na odpowiedź ais

A o co ją pytałaś  ??  Przecież ona już wyraziła zgodę i napisała o wszystkim kilka postów wcześniej.

Offline Misokyaa

• Użytkownik
  • *
Bazarki
« Odpowiedź #67 dnia: Marzec 06, 2010, 17:39:28 pm »
Bella, prosiłam o założenie podforum specjalnie na bazarki, przyłączonego do "Giełda rzeczy nowych i używanych". Wtedy Bazarki byłyby bardziej... widoczne :)
Do jutra na pewno dostanę odpowiedź, bo z tego co zauważyłam ais raczej codziennie wchodzi na komputer i w zależności od odpowiedzi będę wiedziała gdzie temat założyć.

Bella

• Gość
Bazarki
« Odpowiedź #68 dnia: Marzec 06, 2010, 17:44:32 pm »
Misokyaa, dzięki. A i sorki za wścibskość  :/ .

Offline Misokyaa

• Użytkownik
  • *
Bazarki
« Odpowiedź #69 dnia: Marzec 06, 2010, 18:00:10 pm »
Bella, jaka wścibskość?! Przecież temat bazarków dotyczy nas wszystkich  :przytul

Offline Salix

• Użytkownik
  • *
Bazarki
« Odpowiedź #70 dnia: Marzec 06, 2010, 18:07:19 pm »
A może zrobić tak,że dany bazarek trwa np tydzień i dopiero po jego zakończeniu wystawiane są kolejne przedmioty na kolejny tydzień....
Bo skoro ma być jeden temat to ważne żeby było to widoczne,a najlepiej w nagłówku tematu pisało kiedy dany bazarek się kończy :)
Maryś będę o Tobie pamiętać....

Offline Misokyaa

• Użytkownik
  • *
Bazarki
« Odpowiedź #71 dnia: Marzec 06, 2010, 18:11:41 pm »
Salix, najprawdopodobniej nie będzie jednego tematu, bo moim zdaniem to nie jest przejrzyste. Jeden temat będzie tylko wtedy kiedy ais nie zgodzi się na założenie podforum, a myślę, że się zgodzi.
Wtedy wiadomo, że na każdy bazarek byłby osobny temat i nie byłoby prawa bytu 2 bazarków na raz. Dopiero po zakończeniu jednego powstawałby następny [chyba, że jakaś strasznie pilna sytuacja to co innego :) ]

Offline Hordra

• Użytkownik
  • *
Bazarki
« Odpowiedź #72 dnia: Marzec 06, 2010, 18:40:16 pm »
Przydałby nam się jakiś aktywny moderator, coby czuwał na porządkiem wśród takich bazarków, na bieżąco zamykał stare.
Czyli wątki bazarkowe zakłada kto ? Misokyaa ?

nuka

• Gość
Bazarki
« Odpowiedź #73 dnia: Marzec 06, 2010, 18:41:25 pm »
tak Misokyaa będzie czuwać żeby był porządek

Offline Misokyaa

• Użytkownik
  • *
Bazarki
« Odpowiedź #74 dnia: Marzec 06, 2010, 18:43:57 pm »
Tak również jeżeli chodzi o czuwającego moda, to czekam na odpowiedź ais.

[ Dodano: Sob Mar 06, 2010 10:53 pm ]
Dziewczyny, Pani Iwona odpisała. Czekamy na decyzję zarządu, a tymczasem kto ma coś do oddania na bazarek PW do mnie. Temat zostanie założony po odpowiedzi :)

Offline ppx

• Użytkownik
  • *
    • KiG
Bazarki
« Odpowiedź #75 dnia: Marzec 06, 2010, 23:45:09 pm »
Hmm... na dogomanii robią to osoby prywatne i nikt się ich nie czepia.
Wolontariuszki po prostu mogłyby sprzedawać rzeczy na bazarku, jako rzeczy na sprzedaż. Pieniądze oficjalnie są ich i mogą chyba zrobić z nimi co chcą? Czyli nieoficjalnie zbierać na jakiegoś chorego królika?

Offline Misokyaa

• Użytkownik
  • *
Bazarki
« Odpowiedź #76 dnia: Marzec 06, 2010, 23:53:50 pm »
ppx, poczytaj już wszystko jest ustalone. Czekamy na decyzję zarządu jak to ma wyglądać :)

Offline Hordra

• Użytkownik
  • *
Bazarki
« Odpowiedź #77 dnia: Marzec 07, 2010, 17:31:05 pm »
Subforum już mamy =D

Offline Misokyaa

• Użytkownik
  • *
Bazarki
« Odpowiedź #78 dnia: Marzec 07, 2010, 18:17:43 pm »
Tak jak napisała Hordra mam subforum. Zabieram się za pisanie regulaminu. Po jego ukończeniu zaczniemy szukać przedmiotów na pierwszy bazarek :)

Bella

• Gość
Bazarki
« Odpowiedź #79 dnia: Marzec 07, 2010, 19:23:40 pm »
Super, że bazarki mają swoje subfoum  :jupi . Ogólnie to jest świetny pomysł  !!

Offline Misokyaa

• Użytkownik
  • *
Bazarki
« Odpowiedź #80 dnia: Marzec 07, 2010, 21:22:58 pm »
Tak, pojawił się regulamin oraz temat z prośbą przesyłanie przedmiotów na bazarek :)

Offline Tocha

• Użytkownik
  • *
Bazarki
« Odpowiedź #81 dnia: Marzec 07, 2010, 21:33:47 pm »
A ja mam jeszcze takie pytanie. Aukcja ma trwac tydzien. Czy jednoczesnie beda odbywaly sie rozne aukcje czy tylko jedna?
I przedmioty (tzn. fotki i zgloszenia) do ciebie na PW, tak?

Offline Misokyaa

• Użytkownik
  • *
Bazarki
« Odpowiedź #82 dnia: Marzec 07, 2010, 21:37:46 pm »
Tocha, twoje już mam, chyba że chcesz jeszcze coś dać na aukcje, to oczywiście mile widziane :)
Myślę, że będzie trwał tydzień/dwa zobaczymy, jak na razie nie mamy nawet co wystawić bo dopiero 3 osoby cokolwiek dały.
Lepiej by było aby odbywała się jedna, ale jeżeli na jakiś cel pilnie będą potrzebne pieniądze to mogą nawet 3 naraz.

Offline Tocha

• Użytkownik
  • *
Bazarki
« Odpowiedź #83 dnia: Marzec 07, 2010, 21:40:41 pm »
eżeli na jakiś cel pilnie będą potrzebne pieniądze to mogą nawet 3 naraz.

No wlasnie o to mi chodzilo. Zeby wiecej w tym samym czasie zebrac. Ale zachlanna jestem ;) :D

Offline Misokyaa

• Użytkownik
  • *
Bazarki
« Odpowiedź #84 dnia: Marzec 07, 2010, 21:45:39 pm »
Tocha, najpierw musimy mieć co wystawiać - tak jak mówiłam :) - na 3 bazarki potrzeba sporą liczbę rzeczy.

Offline ppx

• Użytkownik
  • *
    • KiG
Bazarki
« Odpowiedź #85 dnia: Marzec 07, 2010, 22:42:21 pm »
A jakie rzeczy? Obojętne, jakie, no nie? :)
Chętnie też dam jakieś na bazarek. ^^

Offline Misokyaa

• Użytkownik
  • *
Bazarki
« Odpowiedź #86 dnia: Marzec 07, 2010, 22:54:29 pm »
ppx, dziękuję za rzeczy które zgodziłaś sie nam przekazać.
 :bukiet  :bukiet  :bukiet

Offline sylwiaG

• Użytkownik
  • *
Bazarki
« Odpowiedź #87 dnia: Marzec 07, 2010, 22:55:41 pm »
Co to mają być za przedmioty ?
SylwiaG

Offline Misokyaa

• Użytkownik
  • *
Bazarki
« Odpowiedź #88 dnia: Marzec 07, 2010, 23:00:15 pm »
sylwiaG, tak jak już pisałam, ma to być coś namacalnego w stanie jeszcze użytecznym :) Może to być biżuteria, świeczki, naklejki, książki, artykuły dla zwierząt i wiele, wiele innych - co tylko ci przyjdzie do głowy :) rzeczy robione ręcznie też przyjmujemy.

Offline ppx

• Użytkownik
  • *
    • KiG
Bazarki
« Odpowiedź #89 dnia: Marzec 07, 2010, 23:59:18 pm »
A kiedy Ci je wysłać i na jaki adres ;) ?
A na KiG'u możesz napisać o bazarkach na SPK. :D

Offline Tocha

• Użytkownik
  • *
Bazarki
« Odpowiedź #90 dnia: Marzec 08, 2010, 00:03:25 am »
ppx, z tego co zrozumialam, to ty bedziesz te rzeczy wysylac jak juz ktos wylicytuje. Wtedy poda ci swoj adres i wyslesz jak otrzymasz potwierdzenie od moderatora, ze juz zaplacono. Bo to bez sensu tak po kilka razy przesylac :)

Offline Misokyaa

• Użytkownik
  • *
Bazarki
« Odpowiedź #91 dnia: Marzec 11, 2010, 00:02:09 am »
Co prawda kiedy powstanie pierwszy bazarek jeszcze do końca nie wiadomo, ale chce żebyście napisali na jaki waszym zdaniem cel przeznaczyć pieniążki z tej pierwszej licytacji?

Ja po rozmowie z Iwoną proponowałabym "Na najpilniejsze potrzeby SPK" - wtedy wiadomo, że już tam na górze rozdzielą pieniążki jak im będzie potrzeba.

Offline Tocha

• Użytkownik
  • *
Bazarki
« Odpowiedź #92 dnia: Marzec 11, 2010, 00:09:51 am »
Misokyaa, ja bym chciala, zeby dochod z tej pierwszej broszki zostal przekazany na Karolcie. Tak bym chciala, zeby wpadlo troszke grosikow, oprocz tego co postaram sie wplacic.
A druga, to juz jak uwazacie. Czy moze tak byc?

Offline Misokyaa

• Użytkownik
  • *
Bazarki
« Odpowiedź #93 dnia: Marzec 11, 2010, 00:42:13 am »
Tocha, również myślałam o Karolci, ale Nuka, albo Megan muszą powiedzieć jak tam sprawy stoją pieniężnie, ile jeszcze jest pieniążków na Karolcie potrzebnych?
Jeżeli wciąż pieniążki są potrzebne i inni wyrażą zgodę, to ja nie mam nic przeciwko :)

Offline Tocha

• Użytkownik
  • *
Bazarki
« Odpowiedź #94 dnia: Marzec 11, 2010, 00:50:00 am »
OK :)

Offline Misokyaa

• Użytkownik
  • *
Bazarki
« Odpowiedź #95 dnia: Marzec 11, 2010, 01:47:44 am »
Tocha, przepraszam źle cię zrozumiałam. Już napisałam ci PW  :bukiet
Oczywiście zyski z pierwszej przypinki pójdą na Karolcie, co do całego bazarku czekamy aż dziewczyny coś napiszą :)

nuka

• Gość
Bazarki
« Odpowiedź #96 dnia: Marzec 11, 2010, 06:55:04 am »
Bardzo proszę o bazarek dla Karolci, pomoc pilnie potrzebna na kontynuowanie leczenia.

Bella

• Gość
Bazarki
« Odpowiedź #97 dnia: Marzec 11, 2010, 19:31:56 pm »
Przyłączam sie do prośby nuki.

Offline Misokyaa

• Użytkownik
  • *
Bazarki
« Odpowiedź #98 dnia: Marzec 14, 2010, 21:27:14 pm »
Pół żywa piszę, więc wybaczcie mi że wiadomość może nie zabrzmieć po polsku  :oh:
Rozmawiałam z Iwoną i zyski z pierwszego bazarku zostaną przekazane na Karolcie :)
Wszyscy, którzy jeszcze mieli mi dosłać zdjęcia, bądź też chcieliby przekazać jakiś przedmiot konkretnie na królinkę, proszeni są zrobić to do wtorku, bo koło środy chciałabym już otwierać bazarek. .

Bella

• Gość
Bazarki
« Odpowiedź #99 dnia: Marzec 16, 2010, 23:14:17 pm »
Jak tam z bazarkami  ??  Nadal aktualne jest to, że ruszą jutro ?

Offline Misokyaa

• Użytkownik
  • *
Bazarki
« Odpowiedź #100 dnia: Marzec 16, 2010, 23:28:01 pm »
Bella, jak pisałam to niekoniecznie ode mnie zależy, a od osób które zobowiązały się jeszcze coś dosłać i pozostawiły mnie w kropce bo nie wiem czy wystawiać bez ich rzeczy czy czekać. Czekam do jutra, potem bazarki ruszą ;)

[ Dodano: Sro Mar 17, 2010 1:04 pm ]
Udało się, wystawiłam to co miałam :)
I tak oto zapraszam do naszego subforum http://forum.kroliki.net/viewforum.php?f=93