Przeglądając forum, postanowiłam, że napisze o naszych niemiłych przejściach. Może komuś sie to przyda..
Noto zaczne od początku. 26 Czerwca zauważyłam u Lilly dziwne zachowanie, przekrzywiona główka, od czasu do czasu trzepanie uszkami
28 Czerwca poszliśmy do weta, Pierwsze co Pani wypytała od ilu dni już trwają te objawy itd itp
Następnie pani zajrzała jej w uszka i pierwsze co powiedziała że to na pewno nie od uszu..Tylko coś raczej neurologicznego..potem ją zważyła, zbadała, zmierzyła temperature..Powiedziała że tak jest wszystko w porządku..Zapytała czy królik nie stał na przeciągach, czy przypadkiem sie o coś nie uderzyła.
Czy sie uderzyła tego powiedzieć nie mogłam
bo, gdy lata po domu wtedy mam cały czas na nią oko, a gdy jest w klatce wiadomo, że nie moge cały czas na nią zerkać..
Dostała 3 zastrzyki- antybiotyk, następny zwalczający zapalenie i zastrzyk witaminowy. Jeździliśmy codziennie przez cały tydzień do weterynarza, leczenie trwało 5 dni. Po 3 dniach dawania zastrzyków widać było już znaczną poprawę, Lilly stała sie weselsza, po 5 dniach już było o wieele wiele lepiej niż wcześniej.Została tylko przekrzywiona główka, ale już znacznie mniej niż na początku, szyjke miałam masować jej 2 razy dziennie i za tydzień mieliśmy sie zgłosić do kontroli.
W niedziele dzień przed kontrolą jej stan znacznie sie pogorszył
, kręciła sie w kółko, prawie nie reagowała, a do tego oczopląs. Byłam przerażona,
w Poniedziałek od razu do weta jednak przyjmowała nas inna pani, Lilly dostała silne leki po których już kilka godzin później widać byłoo znaczną poprawę, kolejna wizyta następnego dnia, objawy już całkiem minęły, Lilly była jak nowa jednak dostała jeszcze 1 zastrzyk i została odrobaczona.
Noi jak narazie wszystko w porządku Lilly jest pełna energii, nie widać żadnych niepokojących objawów
. A do weterynarza, jeśli wszystko będzie dobrze, mamy zgłosić się dopiero za 3 tygodnie czyli gdzieś 30 lipca i wtedy, po badaniu, zostanie zaszczepiona.
.Jestem szczęśliwa, że mała z tego wyszła i mam nadzieje, że to już nie powróci..