aaania, i dobrze, że nie powąchał bo to paskudna mieszanka ^^, ta, którą karmisz też nie jest dobra [czymś podobnym muszę teraz karmić Gerarda, zanim nie przeżuci się całkiem na prawdziwy i zdrowy GRANULAT ].
Najlepiej wejdź na http://www.swiatkrolika.eu/
Tam na 100% nie znajdziesz mieszanek a same granulaty i w końcu uda ci się dopasować coś do siebie. Nie oczekuj, że Adaś od razu zacznie jeść granulat, jeśli do tej pory karmiłaś go mieszankami. To tak jakby dziecko karmione co dzień słodyczami miało zjeść pierwszy raz w życiu normalny obiad. Będzie bunt i fukanie noskiem i potrwa to pewnie minimum tydzień, ale będzie zdrowo.
nie wiem, nie mam dzieci, jestem za młoda
)) ale mój skarbek je wszystko, łącznie z płytami wiórowymi (hehehe podgryzł mi jedną).
poważnie mówiąc nie uważam, by królik mógł żyć na samych "glutkach" a jakieś bonusy z mieszanek mu się należą MOIM ZDANIEM (żeby nie było). jak mialam pierwszą króliczkę, to mama kupiła mi książeczkę o królikach. żebyście laski wiedziały, jakie tam karmy zalecali. ps czy zmuszać Adasia do lizania soli z lizawek? nie cierpi jej, tak samo jak wapienek. nie wiem, czy to jest niezbędne