W moim kraju (Białoruś) króliki żyją krótko, tylko 3-5 lat. Nawet najbardziej doświadczeni właściciele królików nie uwierzyli mi na początku, kiedy powiedziałem, że króliki mogą żyć do 12 lat.
Jestem pewny, że króliki żyją tak krótko z powodu braku wiedzy na temat opieki nad nimi.
Staram się to zmienić i regularnie piszę artykuły o opiece nad królikiem, ale sytuacja zmienia się bardzo powoli. Ostatnio mam pomysł stworzenia infografiki i testów o opiece nad królikami. Testy są popularne, i być może to zachęci ludzi do rozważeń na temat właściwej opieki nad królikiem. Dla stworzenia infografiki i testów potrzebuję pomocy (w zbieraniu statystyki). Chcę żeby moje infografiki pokazywały rzeczywistą sytuację w życiu królików, a nie tylko teoretyczną.
Ponieważ
chciałbym dać do wypełnienia kwestionariusz (dotyczy zmarłych królików, które przeżyły dłużej niż jeden rok: w jakich kondycjach królik był utrzymywany, na co umarł, itp.) Kwestionariusz nie jest zbyt długi (jedna strona Word). Ważne są wszystkie króliki, ich historia życia jest bardzo reprezentatywna i proszę was wszystkich, aby pomógliście mi z danymi.
Jeśli ktoś z was chciałby mi pomóc, oto link do ankiety.
http://www.by-mara.ca/KwestionariuszPolska1.doc