Witam ponownie
Zanim zdążyłem dołączyć do dyskusji to już sporo zostało tu omówione
W ub. roku - faktycznie miałem problem z zebraniem siana - był problem z pogodą umożliwiającą zebranie dobrej jakości siana. To półzielone bylo z drugiego pokosu - niestety nieco wypłukane deszczem, a przez to traciło na wartości. Także drugi pokos jest bardziej "cienki" więc i mniej smakuje królikom.
W tym roku mam już spore zapasy. Były dwa "okienka" pogodowe i udało mi się zebrać pachnące slońcem i ziołami sianko.
Przy zamawianych ilościach (rzędu 10-20 kg) są to pełne kostki - więc skład jest uzależniony od dużej dozy szczęścia w losowaniu
Staram się wybierać, te z dużą ilością ziół, ale niestety trawy były koszone w pełni kwitnienia (wtedy mają największą wartość pokarmową), ale ich ilość znacznie przewyższyła drobne zioła podszyciowe - mniszek, krwawnik, babki.
Dodatkowo w tym roku królikom oferuję koniczynę czerwoną (wysłaną już na próbę niektórym
), która przypadła do gustu Waszym podopiecznym. Wkrótce aukcja pojawi się na allegro.
Ale zawsze można pisać na PW - będzie taniej o prowizję.
Także wszelkie zakupy z forum idą na konto współpracy z Azylem w Toruniu - więc w taki sposób również dokładacie cegiełkę do poprawy króliczego losu