Zerknęłam dziś na zapytaj.com
Tematy o najróżniejszych futerkach wymieszane, trzeba przejrzeć ileś tam stron żeby znaleźć coś o królikach.
Użyłam funkcji szukaj, wpisałam "królik podnosi głowę do góry" - bo to objaw zaawansowanej choroby i ciężkiego stanu uszaka - wyszukane dwa tematy jako odpowiedź: o Harrym Poterze i jeszcze o jakimś kinie. Na samo hasło królik - pojawia się sporo różnych pytań, (chociaż taka selekcja).
Jestem pewna, że odwiedzający forum szczególnie niezarejstrowani-tak jak ja zwyczajnie zaczną przeglądać wszystkie pytania i zaglądać tylko do niektórych tematów.
Mam propozycję: niech ktoś z nas zada kilka pytań na tamtym forum ( i innych) - typu prawidłowa dieta królika, kiedy do weta - niepokojące objawy, jak to jest w czasie dojrzewania, dlaczego warto adoptować, polecane strony www, królik i inne zwierzęta, koniecznośc szczepień, kastracja, itp. Każde pytanie można rozpocząć np "
do eksperta" - to przyciągnie uwagę
I odpowie inna osoba z forum, wtedy zaznaczamy jako odpowiedź naj i już ta jest zawsze jako pierwsza w temacie.
I jeszcze taka moja uwaga. Jak chciałam otworzyć strony z podawanych linków miałam komunikat, typu UWAGA, próbujesz otworzyć stronę ... i to czerwoną czcionką. Ja zawsze wycofuję się z odwiedzania takich stron. I myślę, że nie jestem jedyną osobą tak postępującą. Więc te udzielone odpowiedzi powinny być na zasadzie kopiuj/wklej, pełny tekst a nie odnośniki.
W pytaniu o dietę możnaby zadawać konkretniejsze pytania (np. podzielić tak jak to zrobiy Nuna i Monika, czyli jaki granulat, jakie warzywa i w jakich ilościach, jakie owoce i w jakich ilościach, zioła, itp) - żeby odpowiedzi mogły być krótkie - tą długalaśną wypowiedź koniary przeczytałam do pewngo momentu a potem zwyczajnie przewinęłam, była za długa i monotonna.
To samo można zrobić z najczęstszymi chorobami - różne objawy.
Dziewczynki, punktowałam wszytskie Wasze odpowiedzi które odnalazłam. Dobra robota,
tylko szkoda, że te najlepsze porady pojawiają się jako któraś tam z kolei.