Ja mialam lekki problem z dobraniem pokarmu dla Niusi w UK.Sporo paczek pokarmow poszlo do kosza bo nie chciała jesc.W koncu trafilismy na
Supreme Petfoods Science Selective RabbitKompletna dieta dla królików wszystkich ras w średnim wieku
* Wysoka zawartość włókien 19%
* Promująca zdrowie zębów
* Wyszukana jednoskładnikowa formuła
* Wspomaga rozwój pożytecznej flory bakteryjnej w przewodzie pokarmowym
* Zawiera siemię lniane, które jest doskonałym źródłem kwasów tłuszczowych Omega 3 & 6, promując tym samym zdrową skórę i futro
* Bez dodatku cukru i sztucznych barwników
Skład : Alfalfa (lucerna), łupiny kiełków soi, pszenica i kiełki pszenicy, płatkowany groszek, len (min 2%), miąższ buraka cukrowego, soja i olej sojowy, sól, L-lizyna, DL-metionina, cholina, witaminy i minerały, aromat anyżowy i kozieradkowy
Analiza : Białko 14%, Olej 4%, Włókna 19%, Popiół 8%, Wapń 0,6%, Fosfor 0,4%, Witamina A 10,000 IU/kg, Witamina D3 1,000 IU/kg, Witamina E 50 mg/kg, Miedź 10 mg/kg
Wiem ze zawiera troszke duzo tluszczu ale cos musi jesc nigdzie nie ma tu Vitapolu ktory jadla caly czas w Polsce ale duzo biega i trzymamy jej diete :
90% siana reszta to karma ziola i warzywa.Ta karma i Excel sa polecane przez lekarzy weterynarii.
Moze polubila te karme bo jest podobna do modelki z opakowania
POZDRAWIAM.