ale chyba się chcą zrehabilitować
W mijającym tygodniu przez 2 dni kręcili materiał ze mną, Kucharzem i Mateuszem z SPK, jak to robimy interwencje w Warszawie - padniecie, jak zobaczycie ten materiał.
Emisja ma być jutro (niedziela) na TVN Warszawa, bodajże około godz. 17 i potem około 21 (w programie informacyjnym "Stolica").
Nagrywali materiał o dzikich królikach, które latają w Warszawie w jednej z dzielnic, występują w reportażu różne osoby typu dyrektor szkoły, uczniowie, rodzice no i my jako specjaliści
Będzie śmiesznie - bo pokażą nas w naszych nowych mundurach, które kupilismy w swoim czasie na interwencje.
Nie wiem, czy nie wytną tego fragmentu - ale wyjaśnialiśmy, które elementy stroju czemu służą - np wzmocnione plecy albo dużo kieszonek. Wzmocnione plecy wbrew pozorom moga uratować zycie na interwencji - na moich oczach nie raz podczas interwencji zostala pobita inspektorka TOZu, np kopnięta w plecy, tak więc to nie przelewki.
Natomiast dużo kieszonek zapobiega zajeciu rąk przez noszenie toreb i przeszukiwania ich, aby wyjąć np nozyczki, komórke, krótkofalówkę (cholernie potrzebną na interwencjach w terenie, jak się juz nie raz okazalo - i mamy takie dwie), papiery, dokumenty itp
Prezeska Stowarzyszenia Empatia, która akurat u mnie gościła, gdy się przebierałam - zaczeła sie szaleńczo smiać i mówi, ze wyglądam jak ze Star Treka
Tak więc szykujcie się na niezly show
Jak zdobede material, to oczywiscie wrzucę w siec i dam tutaj linka.