Odświeżam temat - bo zbliża się 3 października, czyli zaduszki zwierzęce na cmentarzyku Psi Los pod Warszawą, w Koniku Nowym.
Tego dnia przyjedzie tam kilka tysięcy osób na groby zwierzaków - głównie psów i kotów, ale tez na groby królicze.
Postanowiłam i ja sie tam wybrać z naszym stoiskiem - kilka innych organizacji co roku się tam rozstawia. Do tego dnia załatwię też postawienie ładnego nagrobka dla królika Misia.
Załatwiłam właśnie dla nas kamienną płytę nagrobkową za darmo (od firmy
www.karier.pl ) - mam tylko wybrać kolor z tych, które firma dla nas wyszuka.
Jedyny koszt, jaki poniesiemy - to koszt zrobienia liter przez liternika - na jego ceny juz firma nie ma wpływu, ale będzie to koszt znikomy, zależnie oczywiście od ilości liter.
Jaki proponujecie napis na nagrobku Misia?
Wymiary płyty maksymalne, jakie wchodzą w grę (wg wlasciciela cmentarza) to 50 cm szerokości i 90 cm długości(wysokosci - moze plyte polozymy, a moze bedzie stala).
Nie wiem, czy uda sie zdobyc dla nas plyte wlasnie o takich wymiarach czy mniejsza, w kazdym razie wieksza nie bedzie, bo sie tam nie zmiesci.
Jako, ze niektore osoby wplacily nam darowiznę "na pogrzeb Misia", a pogrzeb jak wiemy odbył sie za darmo - dzięki uprzejmosci wlasciciela cmentarzyka - w takim razie ta darowizna zostanie przeznaczona na wykonanie liter, a potem na opłatę roczną za utrzymanie grobu (50 zł rocznie). No chyba, ze nas wlasciciel cmentarza z niej zwolni, tego jeszcze nie wiem
Oplaty sa podane tutaj:
http://www.psi-los.com/oplaty.html