Może mój post nie do końca związany będzie z tematem.
Pragnę napisać jacy DOROśLI ludzie są nieodpowiedzialni!
Przeglądałam sobie allegro i natknęłam się na ofertę sprzedaży 13 miesięcznej samiczki miniaturki.Aż mi ciśnienie skoczyło! :
Króliczek ma 13 miesięcy i waży 1,35 kg.Zwierzątko wychowuje się z dziećmi,jest miłe,grzeczne
,niestety dzieci teraz chcą fretkę,a nie mogę z domu zrobić zwierzyńca,dodatkowo nikt nie chce się nim zaopiekować na czas naszego dłuższego urlopu,dlatego ODDAM temu kto da najlepszą cenę.W razie potrzeby można również dzwonić 601-170-035
Naturalnie aukcja bez minimum
Wieśniacka regułka:
Kupujący zobowiązany jest do zapewnienia zwierzęciu bezstresowego i humanitarnego transportu.Dzieci chcą teraz fretkę?!Ja bym nawrzeszczała na dzieci,że są nieodpowiedzialne.Powinny być świadome,że królik to obowiązek na wiele lat.Ale nie!On im się znudził!Teraz wolą fretkę.A za tydzień może będzie pyton
.Dodatkowo rodzice nie wiedzieli,że zdarzy się sytuacja w której oni będą chcieli wyjechać,a królikiem nie ma kto się zająć!!!!?
I jeszcze: oddam temu kto da najlepszą cenę?A więc tylko kasa się liczy?!
I jeszcze wieśniacka regułka?Mi by zależało na oddaniu w dobre ręce i bezstresowym i humanitarnym transporcie,a nie dostaniu największej sumy pieniędzy.Opcja tylko odbiór osobisty żeby się ludzie nie czepiali?Szczyt!
Chciałabym jeszcze zauważyć,że królik ma fatalne warunki,klatka na oko 60 cm,sianko na ściółkę i foremkę jako miseczkę
.
Podaję link do aukcji:
http://allegro.pl/item663636734_krolik_miniaturowa_samiczka_oddam.html#galleryEhh ...
Może jeszcze jak się nie uda sprzedać królika to go zabiją i podadzą fretce?
Fretki jedzą króliki ...