Hmmm no to po kolei. Odkąd pojawiła się Tadzinka (my myśleliśmy, że Tadzio, ale Pusiek, to pewnie wiedział, że to samiczka
) to zachowanie Puśka wobec nas się w ogóle nie zmieniło. Czasem wąchał zagrodę do przedpokoju i drapał, żeby się tam dostać, ale agresji nie zauważyłam. Ta parka miała ze sobą kontakt ze 4 razy może. Raz, gdy nas nie było w domu i Pusiek zwiał, to znaleźliśmy go w drugim pokoju, czyli musiał wskoczyć na klatkę Tadzinki a potem ją przeskoczyć, bo klatka stała w przejściu. Jak się wtedy zachowywały przy pierwszym spotkaniu przez kraty, to nie wiem. 2 i 3 spotkanie, to gdy Mała była w klatce a Pusiek zwiał do przedpokoju. Raz zostawiliśmy, żeby zobaczyć co zrobi a on powoli przesuwał się dalej, obrudkował tunel Małej, podszedł do klatki i zaczął wąchać, a ona tylko na niego patrzyła. Jak zaczął brudkować jej klatkę, to go zabraliśmy. A drugim razem jak nam zwiał, to poleciał o razu do klatki i ją przeskoczył, żeby znaleźć się w drugim pokoju
No i 4 raz jak się spotkali, to było wczoraj, gdy Mała próbowała przeskoczyć zaporę, ta się przesunęła i Tadzinka wsunęła głowę do pokoju Pusia. Przez chwilę dotykali się noskami i żadnej agresji. Powiedziałabym, że to bardziej ona chciała dostać się do niego niż na odwrót
Ja akurat byłam w kuchni i tylko usłyszałam hałas jak próbowała przeskoczyć i poleciałam ich rozdzielić
Także Pusiek chyba raczej nieagresywny jest
Dżentelmen inaczej mówiąc
Kitty a jak Liska reagowała na Zoorusia? Agresywna, czy nie?
No i co będie z Tadzinką nie wiem. Czekam na odp od Madzi. Czy będzie izolowana? Póki co mus być, bo niewysterylizowana a Pusio niekastrowany. Najwcześniej mogłabym je połączyć za 2 miesiące z tego wynika. Mam nadziję, ze do tego czasu znajdzie dobry domek, a jak nie? Hmm no nie wiem czy je łączyć. Szczerze mówiąc boję się, że się zaprzyjaźnią i potem będzie ciężko je rozdzielić. W sumie to moje zmartwienie na dobre mi wyszło, bo gdybym postanowiła je połączyć wcześniej, to miałbym w domu ciężarną królinkę
Także zobaczymy jak to się rozwinie a póki co nie ma opcji łączenia.