ok, już tłumaczę. To może wydać się trochę skomplikowane, ale wbrew pozorom wcale takie nie jest. Na początku też nie mogłam się połapać, ale krok po kroku- i wyszło. Ja osobiście używam strony
www.fotosik.pl . Za jej pomocą wstawiam zdjęcia na forum. Można się tam zarejestrować i wtedy wgrane przez Ciebie zdjęcia zapiszą się, ale nie trzeba się logować, żeby móc coś wgrać. Gdy wejdziesz na stronę to będzie tam taki duży napis: DODAJ ZDJĘCIE (nie da się go przeoczyć), naciśniesz na ten napis i wyświetli się następny "Przeglądaj", klikasz i wybierasz zdjęcie, które chcesz wstawić. Gdy już wybierzesz naciśnij 'wyślij' i zdjęcie zacznie się wgrywać. Gdy już się wgra to najlepiej skopiować link pod napisem: "Zdjęcie 500px na forum" i skopiowany link wkleić bezpośrednio do postu. To cała filozofia.
Co do zdjęcia w avatarze to łatwiej wstawiać je za pomocą
www.imageshack.us . Wchodzisz na tę stronę, klikasz 'browse', wybierasz zdjęcie, które chcesz mieć w avatarze, niżej klikasz na 'resize image?' i z listy wybierasz "100x75 (avatar) i naciskasz 'start upload'. Gdy zdjęcie się już wgra to skopiuj link, który będzie widniał obok napisu "Direct link to image". Następnie wchodzisz na swój profil i w panelu kontrolnym avatarów, przy napisie: 'odnośnik do zewnętrznego obrazka' wstawiasz skopiowany link i naciskasz wyślij.
jej, aż się zmęczyłam tym pisaniem..