wystarczy sie tylko trzymać wyuczonego schematu postępowania i królik doskonale wie czego od niego oczekujemy
Tak, najwyraźniej chyba tak jest...bo kiedy ja np siadam na ziemię w okreslonym miejscu i sięgam ręką na stół (Albo wykonuje taki gest, udaję
) To ona wskakuje mi od razu na kolana...bo wie ze zaraz dostanie pysznego mlecza....I jak tylko go skonsumuje to natychmiast ucieka z kolan...nie daje sie oszukać...bo wyraźnie bada najpierw czy aby napewno cos dla niej z tego stołu wzięłam...
Ona chyba nie lubi siedzieć u mnie bez powodu...Juz szybciej położy sie obok mnie gdzieś na ziemi niedaleko i wtedy mogę ją zagłaskać dosłownie albo podrapać po nosku-przy tym tak fajnie "szoruje" ząbkami i mruży oczka,,,widać ze jej sie to podoba...
Wiem, ze sadzanie na kolana króliczka bez powodu, tylko w celu głaskania...-to jest błąd, nie należy tak robić, bo ją to stresuje prawda? Bo kiedys ktos mi powiedział , że moze dobrze uczyć króliczka siedzenia na kolanach...ale jak ucieka to nie mogę wbrew jej woli...Więc jak dla mnie to jest "niewiarygodne" kiedy widzę króliczki, które siedzą spokojnie na kolanach i dają się tam głaskać...