Śledzę od jakiegoś czasu jedno z forów "dla gimnazjalistów". Dzisiaj pojawiła się na nim nowa osóbka, kilka cyt. z jej wypowiedzi:
"Ja mam pełono królików do dania nawet nie do sprzedaży ! maje gg 7733726 Ania z krakowa różne kolory"
"Cześć. mam króliki dużo ale ja jestem z krakowa"
"Klatka 60 cm. jest wystarczająca !"
To w temacie czy można połączyć dwie matki i ich dzieci
"Cześć. Wypuść swoje króliki ( wszystkie ) na dużym terenie żeby tak jakby się poznały z dziećmi drugiej samicy ,jak będą się gryźć to je jak najszybciej rozdziel ! Ale nie powinny ! Ja miałam tak że nawet jedna samica karmiła dzieci drugiej ! Jaśli chcesz wiedzieć więcej masz moje gg 7733726 i mój tel. 788 - 831 - 225 zadzwoń to Ci powiem co będziesz potrzebowała bo ja juz to przeżyłam !"
Odp. na pytanie czy samiec może mieszkać z matką i młodymi:
"Cześć. Odpowiem na twoje pytanie ! Samiec może być w klatce z małymi ale małe muszą mieć najmniej 3 tygodnie w tedy już same jedzą . Jeśli włożysz samca z małymi razem to samiec będzie się nimi opiekował , to znaczy że na przykład jak będziesz im dodawać jedzenie nie rzuci się pierwszy na jedzenie tylko przepuści małe i matkę . Będzie jadł na końcu . Będzie ja mył . Jeśli jakiś z małych króliczków zostanie to bardzo dobrym sposobem żeby mały czegoś się nauczył np. wyskakiwać na łózko jest wypuszczanie samca z małym . Mi zdarzyło się tak (mam 1 samca 2 dziewczynki i 3 dzieci które zostają z nami ,bo są super 1 z nich jest kropla w krople podobny do ojca ! ) ,że przez przypadek samica urodziła dzieci i za 4 tygodnie już miała następne więc musieliśmy je przełożyć do ojca ale się baliśmy . Przełożyliśmy i tylko patrzyliśmy czy on nic im nie robi ,nic się nie działo."
"Moje króliki jedzą :
Siano , Wodę , Ziarenka , Kolby Owocowe i różne inne , Natkę Pietruszki , Koper , Liście Selera , Selera , Buraka , Marchewka , Jabłko , Kaniczynki , Swoje Bobki , Rzeżuchę , Suszony Koper I Czasem Pokrzywy . Chyba Tyle . Moje Króliki są bardzo szczęśliwe ;D"
Zadzwoniłam na podany nr tel. Odebrało dziecko - Ania z Krakowa. Ta dziewczynka ma dwie samiczki i jednego samca. Cała trójka jest niekastrowana i mieszka razem.
Dostałam foteczki maluszków na pocztę (nie wiem jak tu wstawić).
A oto wiadomość dołączona do zdjęć:
"Te króliczki nie mają jeszcze 3 tygodni mniej więcej będę mogła je
sprzedać za 1 - 2 tydzień . I jeśli by pani kupowała to jak by go pani
odebrała ?!"
Co robimy z tym dalej?