Ciapusia - poczytajcie swoje, nie jestem pierwszą i zapewne ostatnią osobą, która to pisze. Gdy ktoś niedoświadczony o coś pyta, nie mając zielonego pojęcia, często (nie zawsze) z oburzeniem na niego naskakujecie.
Ostatnio miałam więcej czasu, więc "zanurzyłam" się w tematach forum i jest regułą, że wielu ludzi rejestruje się na tym forum, po czym po kilku pytaniach już tu nie piszą. O czymś to musi świadczyć.
Chociaż nie twierdzę, że nie ma ludzi, którzy rejestrują się tylko po to, by zadać kilka pytań i koniec.
Z ciekawości zarejestrowałam się na innym forum dla królików.
Narazie obserwuję, nie wypowiadam się. Ale to co czytam, bardzo różni się od wypowiedzi tutaj. Nie mówię o wiedzy, ponieważ tam też są osoby, które ją mają, ale mówię o stylu wypowiedzi. Charakterze i cierpliwości osób które odpowiadają na pytania niedoświadczonych forumowiczów.
Zapewne ja też niedługo stąd odejdę, ponieważ chcę się uczyć, ale nie kosztem wkurzania się i złośliwości.
Jestem z natury spokojna i wesoła, ale czasami sama się irytuję, bo są jakeś granice.
W większości wypowiedzi szukacie dziury, czy w całym zdaniu, czy nawet w kilku słowach.
Powiem tak, jeżeli "policja chce dać mandat, doczepi się nawet do najmniejszej rzeczy"
Nie podważam waszych autorytetów, ponieważ sama uważam, że jak najbardziej posiadacie wiedzę na temat królików.
Nie wiem, czy dobrze mnie zrozumiecie, nie napadam na Was, tylko wyrażam swoje odczucia i spostrzeżenia.
Pewnie tak, jak w polityce - głos jednostki nic nie zmieni, ale co szkodzi być nieco milszym i poluzować pas? Zmieni to również postawę innych.
Jeżeli mnie zrozumiałyście, to odpowiedzie normalnie, ale jeżeli nie rozumiecie, to pewnie ponownie poczuję coś nie miłego.
[ Dodano: Pon Cze 01, 2009 10:54 am ]
Chyba, że ja się mylę, bo tak również może być.