ale wtedy nich tylko ktoś odważy się stękać, że coś powoli działa to od razu dostanie bana.
...bez komentarza,
Mam nadzieje
@kucharz19 ,że nie będziesz mnie straszyć zaraz banem za to że ośmieliłam się napisać co myślę.
Chcialbym zauważyć, iż niektóre osoby na forum mają postawę roszczeniową tj. gdy chodzi o przeniesienie serwera ktory kosztuje nas 400 na taki ktory kosztuje nas 600, to stekaja ze drogo. Ale jak zdecydowalem sie nie przeniesc serwera jednak bo "byl za drogi" to oczywiscie posypaly sie posty ze mamy gdzies uzytkownikow bo wszystko wolno dziala etc. Wiele razy dostaje maile od osob ktore skarza sie, ze forum zle dziala i wlasnie podczs takiej dyskusji wychodzi tak:
nie pozwolę przenieść serwera bo za drogo, bo przecież spk musi dbac o kroliki, ale bede trul/a 4 litery adminowi, ze wszystko wolno działa.
Dla mnie taka postawa jest bez sensu.
Wracając do kwestii Tajniaka: uważam, iż jestem kulturalny wobec niego, jak piszę posty, które dotyczą tajniaka i reszty forumowiczów nie czuje agresi ani innych negatywnych emocji.
Jak ktoś zauwazyl, za zaśmiecanie powinny być ostrzeżenia. Więc ostrzegam wszystkich (przede wszystkim tajniaka) i siebie za razem też, że wracamy do głównego tematu tj. NOWA STRONA SPK pomijając kwestie oszczędności. Bo w kwestiach oszczędności mogę nie jeździć na interwecje, bo spk nie zwraca za paliwo, moge nigdzie nie dzwonic bo spk nie zwraca. Sam doladowuje telefon i wydalem juz na spk mase kasy. Do tej pory nikt mi tego nie zwrocil i nie zwroci. Nie tylko ja, bo dziewczyny z adopcyjnej tez, Ais i reszta osób zapewne również.
Więc kwestie oszczędności zostawmy w spokoju. Osoby, które chcą sie na w.w. temat kłócić zapraszam do działu członkowie/finanse tam możemy porozmawiać.
Jak pisalem, kwestie oszczędności uważam za zamkniętą. Co do ostrzeżeń i banowania, nie mam zamiaru nikogo banować za jego poglądy chyba że są sprzeczne z regulaminem.
Co do odpowiedzialności karnej: to, że macie dostęp do kodeksu nie oznacza, że go rozumiecie. W polskim prawie tylko kobieta może się stać pełnoletnia przed 18stką poprzez zawarcie związku małżeńskiego i taką zgodę wyrażają rodzice na rozprawie sądowej.
Mężyzna staje się pełnoletni
tylko i wyłącznie! po ukończeniu 18stki. Za ciężkie przestępstwa odpowiada jak dorosły po ukończeniu 16stu lat np. za zabójstwo.
Prawo nie tylko trzeba znać, ale też je rozumieć:]
EDIT:
pozwolę sobie nie udzielać się przez jakieś 2 tygodnie ze względu na to, iż mam urlop. Jestem teraz w rodzinnym mieście u rodziny i będę raczej nie osiągalny. Będę przeglądał posty, lecz nie będę odpisywał.
Opieke nad nową stroną cały czas sprawuję, wiec wdrążymy ją za ok. 3-4 tygodni. Co do serwera to nowy będzie nas kosztował 600 zł rocznie. Jego parametry to:
Pojemność konta: 100 GB + 10 gb dodatkowo co miesiąc (bez limitów)
Transfer: bez limitów,
Domeny ilość domen do podpięcia: bez limitu
ilość subdomen do skonfigurowania: bez limitu
Ilość skrzynek pocztowych: bez limitu
Ilość adresów email do skonfigurowania: bez limitu
Ilość przekierowań do skonfigurowania: bez limitu
Ilość baz danych do utworzenia: bez limitu
Ilość kont FTP do skonfigurowania: bez limitów