Wczoraj Łatek był szczepiony na pomór.
Szczepiłam go w Amicusie (
www.amicusweterynaria.pl ) .Królikami zajmuje się lek.wet. Jacek Ficek .Przyznam, że jestem mile zaskoczona...Pan najpierw pogłaskał Latka i wziął go na ręce.Oglądnął mu pazurki, a następnie położył sobie na kolanach i oglądnal mu ząbki,podotykał brzuszek i sprawdził nawet....pupcię
Okazało się, że Łatek ma wszystko w jak najlepszym porządku Poźniej go zaszczepił, i wpisał do kartoteki na komputerze : Łatka dane, i nasze dane.
Dodam, że na forum ktośkiedyś chyba pisał, że narkoze wziewną w Krakowie ma tylko lecznica Krak-vet która nie jest polecana...No proszę, a Amicus też ma narkozę wziewną
Jestem b.mile zaskoczona.Za niedługo pójdziemy szczepić go tam na myxo. Za szczepienie ( pomór) zapłaciłam 20 zł.Myxo tyle samo kosztuje, tyle , że mają jeszcze stare szczepionki, nowe kosztują 25 zł.
Na stronie internetowej (
www.amicusweterynaria.pl ) jest podany adres i telefon, ale nie ma podanych godzin.A więc mówię :
Pn.-Pt. 10.00 - 20.00 Sob. 10.00-15.00 Niedz. 10.00-12.00 . Jest też jednak całodobowy dyżur telefoniczny(informacja z wizytówki), i dużury nocne w poniedziałki,środy,soboty i piątki ( informacja ze str. int. ) .
Mają także w lecznicy sklep zoologiczny.Można tam także zamówić karmę , jeśli nie ma jej w sklepie.Jak bede szczepiła na myxo Łatka to zapytam się, czy by nie ściągnęli Cuni Complete.