Witam Was
Od niedzieli jest u mnie królis z adopcji Kisa
Poprzednia właścicielka karmiła go granulatem Vitakraftu i mieszanką Vitapolu. Jadziuś nie jada mieszanek, karmię go granulatem... Dlatego też chciałabym w jakiś sposób usunąć Kisie z diety te mieszanki, ale w jaki sposób... nie wiem
Chodzi o to, że chciałam Kisie ograniczyć ilość tej mieszanki na początek, później całkowicie z niej zrezygnować. Dlatego też wczoraj rano dałam Kisie sam granulat, którego niestety nie chciał jeść... Dosypałam mu trochę mieszanki do tego granulatu, żeby go zachęcić, ale niestety.. Kisa zjadł tylko mieszankę, a za granulat podziękował, mimo, że u poprzednich właścicieli go podobno jadł... Wieczorem dałam mu znowu sam granulat, ale go nie tknął
Podobno miał jedzenie cały czas, więc zostawiłam mu trochę tego granulatu na noc i przez noc faktycznie trochę zjadł...
Nie wiem co zrobić żeby usunąć mu z diety tą mieszankę, jak widzę, że bardzo ją lubi..
Chciałabym jednak, żeby jej nie jadł, bo planuję przeprowadzić moje królisie za jakiś czas do jednej klatki, dlatego dobrze byłoby żeby nie uczyć Jadziusia jedzenia mieszanki (na którą już miał ochotę, jak widział, że Kisa je)...
W ogóle myślałam, że może za jakiś czas uda mi się dawać im ten sam granulat, bo póki co jedzą inny... Ale z tego co widzę, Kisa niechętnie zrezygnuje z mieszanki, a co dopiero jakieś zmiany granulatu...
Proszę o pomoc co w takiej sytuacji robić, czy dawać mu dalej tą mieszankę, czy zrezygnować, jeśli tak, to w jaki sposób to zrobić...