Szrekus. Mój królik ma od paru dni ropnia z przyrostem do kości. jedyna szansa na wyleczenie tej choroby jest operacja z usunieciem tego ropnia oraz z kawałkiem żuchwy.
Niewiem ile ten zabieg kosztuje. U mojego króliczka narośl jest twarda bo ropa ma konsystencje serowata. Ale z tego co mi mówiono to niestety nie każdy lekarz podejmnie się takiego zabiegu, gdyz pare zwierzatek umarło na stole operacyjny podczas zabiegu, a i powrut do zdrowia jest też bardzo trudny i długi. Pilnuj jej zeby dostawała witaminy i bardzo duzo piła to bedzie już jakoś szło. przynajmniej nie bedzie odwodniona. MOja to po 2 zastrzykach wcina już karme, poprawka pochłania ją miseczkami. No i czy twój króliczek je czy ma brak apetytu, jezeli bardzo mało je lub ma brak apetytu, lepiej zaopatrz się w glukoze ( moja ją ma i jest jeszcze bardziej ruchliwa niż przed chorobą) to w jakimś stopniu ja wzmocni. No i dobrze jakbyś miał strzykawke i gerberki tylko berz mięsa to powinna nabrać apetytu. Moja po jednym małym słoiczku z marchewki je teraz karme ale taka na wpół pokruszona żeby jako tako mogła zeby scierać bo przednie mozna bez problemu przyciac zale te najgłebiej położone tylko pod narkoza mozna przyciąc. Głowa do góry bedzie dobrze, ważne żeby twój królik był ruchliwy, dużo pił i wmiare jadł to bedzie miał siły do walki. Powodzenia i pozdrawiam.
ja usiłuje znaleść kogoś z wrocławia kto byłby wstanie przeprowadzić zabiek. Moze to nawet być student z 5 roku. Wmiare jak najtaniej bo nie mam na to zbytnio kasy. więc kombinuje jak moge by dobrze się czuła.