Dziekuje za odpowiedz
a czy moglybyscie mi pomoc spr czy tygodniowy jadlospis mojego Czesława spelnia normy? mamy aktualnie taka liste powieszona na lodowce, zeby wiedziec co w jakich ilosciach i kiedy podawac. chcialabym to jednak z wami skonsultowac: boje sie ze maluch dostaje za malo zieleniny. od razu dodam, ze krolas ma ok 4 m-ce, dostaje 3 "posilki" dziennie: rano suszki (garść mieszanki: liscie malin, podbial, babka, mniszek, cykoria, krwawnik, kora wierzby, pokrzywa, brzoza,rumianek i mieta) + granulat+cos zielonego lub korzennego (natka pietruszki 3 razy w tyg, korzen pietruszki 4 razy/tydz, korzeń marchewki 3/tydz, rucola 4/tydz, seler nać 3/tydz, salata rzymska 3 / tydz, bazylia 3 / tydz, seler korzeń 4/tydz, 2 razy w tygodniu kawaleczek jabłuszka), wczesnym popołudniem suszki, wieczorem suszki i znowu cos zielonego zgodnie z planem i granulat. woda i sianko caly czas dostepne. Chcemy dodac stopniowo jeszcze cykorie, brokuł, kalarepe i kapuste pekińska. Forum czytam odkad zaplanowalismy kupno naszego Czesia, wiem ze nie wolno przesadzac z pietruszka, owocami, zadnych przysmakow typu kolby, wapienka itd, ale nadal nie wiem czy krolas jest dobrze zywiony, w sensie ilosci na tydzien. pomozcie mi prosze, bardziej doswiadczone forumowiczki. dziekujemy w imieniu swoim i Cz.