Autor Wątek: Tabletki rozpuszczające piasek i kamienie w pęcherzu moczowym i nerkach  (Przeczytany 20466 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline cytryna27

• Użytkownik
  • *
Franiu zachorował nam na początku roku ale objawy były od ok roku w postaci zostawiania kropek moczu - takiej jakby ścieżki za sobą.  Wet to zignorował i wytłumaczył wiekiem i prostatą. Oprócz tego nie działo się nic niepokojącego więc dałam spokój. W nowym roku nagle królik przestał nam jeść. Widać było że coś mu dolega I że go coś boli. Chował się, był osowiały i leżał w jednym miejscu czasami nawet w swoich sikach. Był leczony na zatkanie jelit. Niestety bez żadnego skutku. Uparłam się żeby zbadać mocz i wyszły bakterie i spora ilość piasku który było widać nawet gołym okiem, ten mocz był jakby taki mulisty. Zmieniliśmy weterynarza i zaczęliśmy badać Franka w kierunku problemów z układem moczowym. Miał robione USG, 2 razy RTG z kontrastem i tam było widać zapalenie pęcherza i osad w którym wyglądał jak kamień ale okazało się że to nie jest kamień. W tej chwili królik dostał leki przeciwbólowe i przeciwzapalne i czekamy na wyniki moczu w kierunku rozpoznania bakterii i dobrania odpowiedniego antybiotyku. Miał też robione badania krwi które wyszły dobrze. Dostałam od weterynarza namiary na chiński lek który rozpuszcza złogi i podobno nawet kamienie. Shilintong Pian. Tabletki te mają bardzo dobre opinie na Allegro ale wiadomo że zażywali to ludzie. Franiu dzisiaj dostał pierwsze pół tabletki i będę go obserwowała czy wszystko po tych tabletkach jest dobrze. Czy ktoś ma doświadczenie z tym preparatem?

Offline cytryna27

• Użytkownik
  • *
Odp: Tabletki rozpuszczające piasek i kamienie w pęcherzu moczowym i nerkach
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 13, 2022, 16:14:02 pm »
Ten lek jest rewelacyjny! Już po pierwszej dawce wieczorem rano przywitały mnie kałuże moczu. W tej chwili zmniejszyłam dawkę do 1/4 tabletki 1x dziennie. Oprócz tego podaję tez 1/4 tabletki uroseptu. Zgniatam to wszystko łyżeczką na piach, sypie do strzykawki i nabieram 1 ml wody. Królik odżył. Praktycznie na drugi dzień po podaniu leku Franiu już normalnie jadł, a jeszcze dzień wcześniej trzeba było go karmić strzykawką. Bardzo polecam ten lek, naprawdę działa cuda. Weterynarz już nas na najgorsze przygotowywał bo Królik ma prawie 10 lat.

Welcome, Guest. Please login or register.