Podczepię się, żeby nie tworzyć nowego tematu.
Rubi w zeszłym roku bywała na ogrodzie z nami, była o wiele za mała, żeby biegać samodzielnie - przecisnęła by się pod płotem
W tym roku to już kawał króla - rodzina się śmieje, że już jest w rozmiarze pasztetowym
Chciałabym żeby młoda mogła więcej czasu spędzać na dworze - niekoniecznie non stop pod nadzorem. Jako że zimę mamy to jest czas żeby obmyślić zabezpieczenia i atrakcje.
Problemy mam dwa - czy ktoś zna skuteczne sposoby zabezpieczenia ogrodu przed kotami? Rubi może i mogła by mieć obstawę naszych psów, ale chciałam żeby wolno biegała po części ogrodu w której jest piaskownica, zjeżdżalnie, trampolina i stoliki - czyli tej bardziej rekreacyjnej, a nie chcę żeby psy tam biegały bez nadzoru, bo nie fajnie jest wdepnąć w niezauważoną koopę bosą stopą.. z drugiej strony nie ma tam już za bardzo miejsca na wybieg-klatkę, bo wtedy już w ogóle nie będzie miejsca żeby dziecko sobie pobiegało... na części dla psów też wybiegu jej nie zrobię bo tam się załatwiają, więc też bez sensu.
Druga sprawa, czy ktoś ma zdjęcia/ wie gdzie znaleźć inspirację na "zabawki" dla królików? no nie wiem, jakieś tunele, domki - nie wie co Rubi by przypadło do gustu, bo w domu wyleguje się na kanapie albo gania psy... ew próbuje kopać w panelach
Będę wdzięczna za wszelkie inspiracje i pomysły