Rozumiem.A jak wyglada kwestia samej adopcji królisia który bedzie u mnie w DT.Jesli ktoś się nim zainteresuje to w jaki sposob nastepuje przekazanie? Czy następuje jakaś organizacja transportu czy sama muszę sie tym zająć? I co jesli kroliczka nikt nie weźmie?
5. Termin przechowywania królika to co najmniej miesiąc, termin ustalamy w Umowie Przyjęcia Królika do domu tymczasowego - w razie wcześniejszego oddania królika prosimy o informację z tygodniowym wyprzedzeniem,Te pytania najlepiej zadać inspektorowi adopcyjnemu, moim zdaniem to często kwestia dogadania się, czyli jeśli masz czas i chęci to zajmujesz się organizacją transportu, ale nie jest to Twój obowiązek. Co do przekazania - podobnie, zależy od inspektora. Ja jednego swojego królika odbierałam samodzielnie bezpośrednio z Domu Tymczasowego (w obecności inspektora), drugiego odbierałam od inspektora, który królika przywiózł.
Jeśli chodzi o czas przechowywania królika - czasem w domu tymczasowym królik jest dzień, czasem tydzień, a czasem kilka lat. Zależy od "szczęścia" Uszaka. Jeśli wiesz, że możesz królika wziąć do siebie np na miesiąc - poinformuj o tym inspektora adopcyjnego, na pewno znajdziecie rozwiązanie.