Dzięki
eee... w sumie to mam pytanie: w jakim dziale i czy w ogóle mogę założyć im wątek adopcyjny? Czy lepiej założyć osobny na "nowe wieści i pytania" i drugi typowo adopcyjny czy lepiej jeden?
Jeszcze nie podpisywałam żadnej umowy ani nic z SPK i nawet nie wiem czy będę musiała podpisywać - wizytę w PV na ich koszt ustalałam telefonicznie i to wystarczyło. Ale nie wiem czy to również oznacza, że mogę założyć królikom wątek w ich dziale adopcyjnym? I czy mogę liczyć tym samym na jakieś rozpromowanie adopcyjne na fb (strony adopcyjne stowarzyszenia)? Jak to działa?
Jutro pewnie przedzwonię jeszcze do prezeski SPK i w ogóle powiadomię, że byłam z nimi na wizycie w PV (dziś nieco późno już było jak się ogarnęłam).
Jak to jest z narkozą wziewną u królików? Dr Kuba dziś powiedział, że mu króliki (do zabiegów na jamie ustnej) nie chciały zasypiać na wziewnej i i tak trzeba było wstępnie podać iniekcyjną i dopiero jak zabieg był dość długi to on podaje wziewną. Tzn. jakieś tam konkretne przypadki opisywał ze swojego doświadczenia. Nie bardzo mógł coś powiedzieć na temat znieczulania przez innych lekarzy - jak to im wychodzi.
I w ogóle sama kastracja młodego zdrowego królika na iniekcyjnej jest dość bezpieczna? (bo np. ciut starsze szczury prawie zawsze źle znoszą iniekcyjną narkozę, ale młode do pół roku można niby bez problemu na iniekcyjnej kastrować, chociaż ja swoje młode i tak zawsze na wziewnej kastrowałam... mimo wszystko się bałam na iniekcyjnej. Tak, mam też szczury
ale mało i grzeczne
).