IDEA / GENERAL
kilka dni temu zgadalem sie z forumowa Ela (Elzbieta1950) ktora maluje wypasione obrazy zwierzakow a pieniazki z ich sprzedazy ida na pokrycie kosztow leczenia bezdomniakow, w efekcie namowy przez Ele odbylem rozmowe z jedna z warszawskich lecznic, i lecznica jest OK na wystawianie prac i udostepnienie swoich scian na cele reklamowe - obrazow i szukanie w ten sposob klientow na jw
LOKALIZACJA - WARUNKI
scian jest duzo, rozlozenie tego w lecznicy mozna spokojnie i niemal do woli zaplanowac i rozplanowac, mozna zmieniac w trakcie, sa tablice korkowe na ktorych mozna to wieszac, nie ma innych materialow do wieszani tj ramy ani pomyslu jak to inaczej powiesic
same obrazy malowane sa na sztalugach i naciagnietym plotnie i na czyms co wyglada jak kawalek drewnianej sklejki grubosci 1-2mm
wymiary i rozmiary obrazow do ustalenia
klienci przychodza sami do lekarza i w trakcie oczekiwania na wizyte beda mieli szanse na zapoznanie sie z dossier prac i beda mogli przemyslec kwestie czy i co by chcieli
LOGISTYKA
wiec mamy juz Artystke i mamy lokal, jest tez juz puszka na kroliki (sa tez na koty, niebawem bedzie tez IMHO puszka vivy) w lecznicy wiec kwestie platnosci tez mamy juz chyba rozwiazana
brakuje pomyslu na tekst marketingowy (lepszy od moich pomnizszych propozycji) majacy zachecic ludzi do kupowania obrazow lub zachecajacy do zamawiania obrazow "na wymiar" ze swoim wlasnym zwierzakiem
w lecznicy o ktorej mowa mnie jako taka znaja z widzenia - i personel i klienci i nikt zlego slowa na krolikach juz nie mowi, ale umowmy sie ze ludzie sa rozni wiec mam zagwozdke jak napisac o zbieraniu pieniazkow na kroliki, ludzie normalnie daja na psy i koty ale na kroliki, i nie chodzi o to co ja mysle o tym tylko co mysla inni, nawet ci ktorzy chwala sie ze pomagaja zwierzakom ale krolik to dla nich zwierze drugiej kategorii
PROPONOWANE ROZWIAZANIA
opcja A - wywieszenie narazie jednego obrazu i sprzedazy gotowych obrazow, plus opcja dla klientow zainteresowanych ponizszym
opcja B - malowaniem na zamowienie
opcja C - klient nie chce zadnego obrazu (bo nie lubi, nie chce, ma juz armie obrazow w domu) ale da pare grosikow na zwierzaki
w zwiazku z tym proponowany tekst musi uwzgledniac powyzsze
ja wymyslilem cos takiego (mnie to sie podoba ale to ma sie podobac tez innym, heh) plus disclaimer "dochod ze sprzedazy jest przeznaczony na leczenie chorych i bezdomnych przyjaciol Braci Mniejszych"
wersja 1
(ja obraz) "kup mnie a jest szansa ze dzieki temu uratowane zostanie jakies kolejne zapomniane, zaniedbane, wyrzucone lub prawie zameczone na smierc zwierze"
(ja obraz) "a jesli ja Ci sie nie podobam to zamow dowolny obraz lub po prostu zaplac poprosze grosika do uszatej puszeczki u Doktora w gabinecie"
(ja obraz) "Dziekuje BARDZO za wsparcie
!"
wersja 2
"kup mnie a uratujesz kolejne male serduszko"
jw
jw
wersja 3
"kup mnie a moze i ty uratujesz moj maly zwierzecy swiat"
jw
jw
text jw bedzie napisany na trzech odrebnych podłuznych paskach bialego papieru przypietego do tablicy obok obrazu :-))
cos a'la monolog
EKSPOZYCJA
narazie na tablicy korkowej jeden obraz, do tego tekst obok i np. foto juz sprzedaznych obrazow .... po to zeby pokazac ze sie sprzedaja i ze ludzie daja $$ jak rowniez po to aby klientom ulatwic wybor "ooo taki chce, jak tez nr7, tylko na zielonym tle, z innych kwiatkiem, i z moim kotem lub z moim krolikiem"
Artystka bedzie sama robic foto kazdego zdjecia i na osobnej tablicy bedfa dostepne te juz zrobione, lub zrobi sie broszurke wlozona w koszulke plastikowana i kazdy bedzie mogl to sobie poogladac przed zamowieniem
TIMEFRAME
zakladam iz wdrozenie bedzie mialo miejsce w czasie do 14 -17 dni od dzis (zalezy jak dlugo bede chory)
tak wiec poprosze o krytyczne uwagi, najchetniej w okresie jw