Miła, aż się we mnie gotuje Niby wiedziałam, jak funkcjonują pseudohodowle, ale kiedy to tak opisałaś i kiedy patrzę na te dwie młode samiczki, które już tyle przeżyły, to serce się kraje
musze przyznac ze jak przeczytalam to co napisalam , tez mi sie oczy szerzej otworzyly , bo niby sie wie ..... ale jak przeczyta ...
kisssek mala hondzia cudo ... mniam
Martini90 dziekuje za tak dobre wiesci o
Amorku i to my sie cieszymy bardzo ze znalazl taki superasny domek
- takie wiesci sa nam bardzo bardzo potrzebne
Kaja przepieknie opisalas nasza
Kicusie ( asiuni sie przyda
)- chcialabym tylko dodac ze
Kaja jest nadwornym "miziakiem" dla
Kicusi -
Kaja nie wyjdzie do domu z dyzuru bez wymiziania porzadnie tej uszatej panienki
PippiLotta Bialasek .... cos ty mu uczynila
ty juz wiesz co he he he - taki wyluzowany chloptak - super , pierwsza klasa
Jak ze żwirkiem stoicie?
tez konczy sie
- ostatnia dostawa dzisieciu workow wystarczyla na dwa miesiace a teraz zuzycie wzroslo
i wyglada na to ze skonczy sie przed "terminem" dwa tygodnie wczesniej tez bedziemy zamawiac _ jakby chcial sie ktos dolozyc to
goraco zapraszam bo co tu duzo mowic :
Kochani obecnie w
Sopockim centrum przebywa 26 doroslych krolikow + 6 maluszkow oraz 5 krolasow na DT z czego trzy za chwile zjada do Sopotu ( Łaciata , Ada i Mika ) ,
wiec jakby nie liczyc
w Sopocie jest 35 krolikow - dobijamy do 40
a wiadomo : ida wakacje -
adopcyjna posucha wiem ze jestem monotonna ; ciagle te pieniadze i pieniadze ... czasami to az mi sie nie chce juz tak wkolko i wkolko ...
dobra nic to ....
Kochani bazarek konkursowy na sopockie kroliki juz sie skonzcyl : nie macie pojecia jaki to dla nas cudowny zastrzyk, tak cudowny wynik pozwolil nam oplacic faktury za wetrerynarzy za miesiac maj , nie wiem jak wam dziekowac
zbliza sie konkurs.... i tutaj mam prosbe , doradzcie
jaka nagrode zasponsorowac aby poszlo w miare szybko i 100 losow : myslalam o tunelu ( ostatnio w bazarku byla goraca licytacja
) - licze na sensowne podpowiedzi - prosze o pw
Utrzymujemy sie glowie dzieki
adopcja wirtualnym ktore pozwalaja zaspokoic wieksza czesc podstawowych kosztow : czynsz ( w tym woda) , prad , zwirek , karme i siano ,
sterylizacje i kastracje oraz akcesoria ( klatki , kuwety itp... ) , CC i ziola , to rarytas
- nie kupujemy i nie sterylizujemy jak nie ma funduszy
dlatego to dla nas jest tak wazne :
ZAPRASZAM WSZYSTKICH DO ADOPCJI WIRTUALNYCH :WIRTUALNEGO OPIEKUNA krolisi przebywajacych w sopocie ( lub za chwilke )
NIE MA JESZCZE :
nasza mamuska rudziakow ( imienia tez nie ma
)
Ada Mika wszystkie trzy panienki musza byc wysterylizowane :
Ada moze byc juz teraz ,
Mika musi schudnac a
mamusia musi skonczyc karmic ale juz teraz
ZBIERAMY FUNDUSZE NA STERYLIZACJE SAMIC Z PSEUDOHODOWLI one ( z racji tego co przeszly i wysokim zagrozeniu zmian narzadow rodnych ) , razem z
Kiciusia ( ma szanse na adopcje ) sa w pierwszej kolejnosci
na sterylizacje czekaja rowniez :
Harrison, Filusia , Pafnusia, Bastet, Thori, Fela , Madara , Nena , Dynia w drugiej kolejnosci
Dasy i Tosia/Tosiek w trzeciej ( dopiero po 15 sierpnia jest mozliwy zabieg) ;
kastracje
Makumba i Wiktorkastrujemy i sterylizujemy ze tak powiem na biezaco tzn : tylko kroliki ktore maja szanse na adopcje albo starsze samice oraz te króliki , ktore maja zalecenie zabiegu od weterynarza
a chcielibysmy wysterylizowac i wykastrowac wszystkie ...
co do
Ady : mala sie troszeczke wyciszyla, jeszcze piszczy w momencie jak za dlugo ludzka reka przebywa w jej klatce
ale juz tylko wtedy a o dotykaniu nie ma mowy ( na razie )
i niespodzianka : w ciagu jednego dnia "skumala" po co jest kuweta
,
poczatkowo chciala wyrzucic zbedny mebel he he he ale pozniej - jeszcze nie wszystko tam laduje ale jestem dobrej mysli
- za to oczywiscie uwielbia biegac i jest bardzo odwazna kroliczka - bardzo
chcialam wam pokazac kilka ran - nie duzo bo nie chialam zbyt stresowac malej ale takich ran ma mala kilkanascie na calym ciele :
POTRZEBNE SA : KARMA CC I ZWIREK ORAZ FUNDUSZE NA STERYLIZACJE I KASTRACJE - KTO MOZE , COKOLWIEK MOZE - ZAPRASZAMY :
Konto województwa pomorskiego z Sopotem25 2130 0004 2001 0516 7234 0003Volkswagen Bank Polska S.A.
SWIFT: INGBPLPW
IBAN: PL25 2130 0004 2001 0516 7234 0003
Stowarzyszenie Pomocy Królikom
ul. Ringelbluma 3/21
01-410 WarszawaTytułem: DAROWIZNA NA KROLIKI Z SOPOTU ."aaaaa ..... przy tej ilosci krolasow oczywiscie potrzebne jest miejsce : ....zaczelismy kompletowanie i skladanie regalow , po pewnych perturbacjach,
w koncu dzialmy , troszke to jeszcze potrwa ale juz jest blisko ...