Mam pomysł odnośnie riko. Pomysl właściwie jest Sicci , która opiekuje się chorym uszaczkiem Liillym .Zastanawia sie nad zastosowaniem u krolika taśm Kinesio Taping. Jak wszyscy wiedzą Lillemu rozjeżdżają się nóżki. To jest coś takiego
http://orteo.pl/kinesiology-taping/precut-gotowe-aplikacje/k-active-tape-precut-kolano-rzpka-nitto-denko-japoniaWydaje mi sie ,że w przypadku Riko możnaby takie coś zastosować. Taśmy takie doskonale utrzymają rzepke na miejscu , a moze w przyszłosci ( Riko jest jeszcze maly) panewka utrzymana na miejscu zaleje się i doskonale zagnieździ sie w stawie. Coś jak w przypadku dziecka z niewykształconym stawem biodrowym . Dziecko jest w szynie i po jakimś czasie panewka biodrowa wykształca sie . O korzyści z zastosowania taśm przekonalam sie sama , ponieważ miałam poważne skręcenie kolana 1,5 roku temu , rehabilitacja nie do końca mi pomaga . Tasmy stosuje i jestem z tego bardzo zadowolona. Kupuje przez internet w firmie w Krakowie , na długo starcza , sama przyklejam , jest tam instrukcja . Jestem zadowolona . Oczywiście , ja tylko tak głośno myślę , ale moze warto z fizjoterapeutą jakimś porozmawiac i zastosować ( to mu przecież nie zaszkodzi ) , poeksperymentować .
Jedynie przeszkodę stanowi sierść , bo skóra oddycha nic sie nie dzieje.