Witam serdecznie królikomaniaczków
A że nie znalazłam odpowiednego działu do przywitania napiszę tutaj.
Nazywam się Magda, jestem zaszczurzoną 21 letnią studentką. Szczury (6) mam z adopcji z szczurzego forum.
Dzisiaj biorę na DT królika ze sklepu zoologicznego. Słyszałam od babci że tam królik miał być do wydania za darmo, że siedział w strasznej ciasnej klatce i nigdy nie chodził.
A wczoraj, jak ustaliłam, że weźmę go na DT - baba ze sklepu chciała za niego kasę - mimo moich prób odmowy - babcia zapłaciła za niego 10zł. (Jeeej, fajnie napędzać biznes
)
Nie mam niestety niską klatkę 100-tkę, szczury mieszkają w Perfect-cie i pozostaje mi tylko transporter dla kota. Dzisiaj kupię VL Cuni Complete, sianka Zuzali i wodę żródlaną o niskiej zaw. wapnia. (Tyle wczytałam z forum)
Jak będę go mieć (ok godz.18) sprawdzę płeć i stan zdrowia. I prawdopodobnie jutro założę temat oddania królika do dobrego domu, gdzie jest już królik. (Nie popieram trzymania 1 królika, są stadne). Jeszcze królika trzeba wysterylizować, ale u mnie z kasą troche krucho.
I wymagam odpowiedzi na różne pytania, ale o tym to dopiero kiedy założę temat oddania.