Wczoraj rano na terrarium.com.pl zostało dodane ogłoszenie o trzech królikach z Wrocławia 1,5kg po 10zł za sztukę.... MAS, dziękujemy za szybką informację
Joac , dziękuję za pieniądze na wykup króliczków
Udało się dzisiaj rano króliczki odebrać
są to dwie samiczki oraz samiec, mają około 8 miesięcy. Nie wiadomo w jakich warunkach były trzymane, ale jedno wiadomo - napewno nic dobrego ich nie czekało, gdyby nie wykupienie ich, zostałyby spożyte przez węża. Każdy królik waży około 1,2kg, nie miały nigdy obcinanych pazurków. U samic wykluczono ciążę. Króliki zostały przewiezione do weterynarza i zbadane.
Wszystkie razem:
Przedstawiam Wam jedynego Pana -
Bercika jego ogólny stan jest dobry, choć ja nie mam pojęcia jak on dawał radę cokolwiek zjeść... Królik ma przodozgryz i jego zęby zostały doprowadzone do okropnego stanu. Wręcz tragicznego.... Bert to biało-szara miniaturka.
Liv - piękny lewek o czarnym, podpalanym umaszczeniu. Stan ogólny na pierwszy rzut oka jest dobry, niestety przy oględzinach weterynarz wyczuł podskórne guzki na brzuchu, Liv pilnie musi przejść zabieg usunięcia ich - odbędzie się on we wtorek,
bardzo prosimy Państwa o pomoc w sfinansowaniu, zabieg uratuje króliczce życie...Liv jest wyjątkowo ciekawska, nie bała się nawet podróży w transporterze
Oto Liv:
Druga samiczka to
Zora - czarny lewek. Ma na boku ranę, która została określona jako "zranienie", ale okazało się, że to bardzo stary ropień, który wrósł w skórę. Został on odrazu usunięty pod narkozą. Królczka jest już po zabiegu, wybudzona. Do zdjęcia będzie kilka szwów. Zora jest wyjątkowo kochana, tak cudownie się do mnie przytulała
Bardzo prosimy o pomoc w sfinansowaniu zabiegu, który Zora dzisiaj przeszła Oto ona:
Guzek już oczyszczony:
Zbliżenie:
http://imageshack.us/photo/my-images/35/imgp2139j.jpg/Zora i Liv:
Bert i Liv:Bardzo prosimy Państwa o wsparcie w leczeniu króliczków oprócz środków na leczenie zbieramy pieniądze na sterylizację Liv i Zory, oraz kastrację Berta. Bardzo prosimy również o objęcie wirtualną adopcją króliczki od terrarysty Stowarzyszenie Pomocy Królikom
ul. Ringelbluma 3 lok.21
01-410 Warszawa
79 2130 0004 2001 0516 7234 0001
Volkswagen Bank Polska S.A
z dopiskiem: Na leczenie królików z Wrocławia/na sterylizację Liv i Zory/ na kastrację Berta
Za każdą wpłatę serdecznie dziękujemy, każda złotówka jest potrzebna, pomoże Bertowi, Liv i Zorze wyzdrowieć.