24 tymczasowicze w miniAzylu:
Astor, Hops, Oczko, Cynamon, Gracja, Lewis, Kocio, Fernando, Atos, Portos, Aramis, Mała Księżniczka, Kacper, Melchior, Baltazar, Ida, Koperek, Dr No, Nówka, Alibaba, Suchar, Mistrzyni, Bączek Helikopter, Penelopka ...
ufff! ciągle o którymś zapominam ...
zdjęcia będą później, gdyż do tej pory korzystałam z imageshack'a - ale teraz oni sobie życzą opłaty... czy ktoś mi doradzi na co się przerzucić (i jak ?!)
Z nowości:
Kacper i Baltazar okazali/ły się ... babami
Ogłaszam konkurs na taką zmianę imion, by były żeńskimi odpowiednikami powyższych męskich/królewskich
Kto ma jakiś pomysł
Co do Alibaby - z dnia na dzień jest coraz lepiej. Wyraźnie zdrowie króliczka się poprawia.
Serdecznie dziękujemy każdemu, kto pomógł nam w opłacie faktur za leczenie króliczka. Byli to (w kolejności wpływu wpłat): Małgorzata R. z Katowic(Gosia była tak bardzo pierwsza, że w podziękowaniu na FB wcale jej nie ujęłam, za co przeeepraszam!), Joanna A. z Warszawy, Magdalena T. z Limanowej, Łukasz S. z Bytomia, Maciej F. z Krakowa, Agnieszka E. B. z Wałbrzycha, Iwona K. z Warszawy, Marek M. z Warszawy.
Łącznie otrzymaliśmy 385zł!
Koszty poniesione na leczenie króliczka to: badanie krwi (morfologia i biochemia) - 70zł. // zabieg usunięcia ropnia wraz z kastracją - 186zł. // kroplówka, norfloksacyna, gasprid, lekarstwa na świerzbowca usznego(oridelmyl) oraz cheyletiellę(insektin) - 104,50zł. // osłonowo dla poprawy funkcjonowania przewodu pokarmowego Bio Lapis – 45zł. // RTG paszczy oraz całego ciałka – 180zł. // karma ratunkowa Herbi Care – 65zł. Łącznie na leczenie króliczka wydaliśmy 650,50zł.
Alibaba wciąż pije Bio Lapis (jeszcze 7 dni od odstawienia antybiotyku i uwierzcie .... nie jest to dobrowolne picie, wiele strzykawek straciło życie ...) oraz jeszcze przez dni kilka będzie przyjmował essentiale forte osłonowo na wątrobę.
W opłacie leczenia króliczka musieliśmy wykorzystać również otrzymane przez Alibabę Walentynki.
Ponadto serdecznie dziękuję Natalii P. z Bydgoszczy oraz Arkowi K. z Ostrowa Wlk., których wpłata w łącznej kwocie 100zł również została przeznaczona na opłatę leczenia Alibaby.
Bez Was wszystkich - nie udało by się króliczkowi pomóc.
Dziękuję