Wczoraj wieczorem dowiedziałam się, że dziś jest ostatni dzień organizowanego w poznańskiej Palmiarni "Pokazu Królików Rasowych". Pomyślałam, że może będą tam ludzie, którzy są zainteresowani króliczkami, a nawet chcą jakiegoś nabyć. Po skonsultowaniu się z
Kasiula86 przystąpiłam do drukowania ulotek.
Oto mój zestaw startowy
Rozmawiałam z kierownikiem Palmiarni, który dał nam pozwolenie na rozdawanie ulotek. Sam nawet poprosił o kilka.
Króliczki były ładne, zadbane. Jednak biedulki siedziały w małych klatkach... Chociaż ściółka była czysta, w każdej miseczce było ziarno i prawie w każdej misce woda. Szkoda tylko, że miski jakieś takie brudne i zardzewiałe. Dowiedziałam się, że ta wystawa trwała od piątku do niedzieli. Wątpię, by przenoszone je na noc do innych klatek, więc pewnie siedziały tam przez cały weekend. Niektóre z olbrzymów nie mogły się w tych klatkach wyciągnąć
Braki wody w niektórych miskach zgłosiłam kierownikowi. Na całe szczęście w samej Palmiarni nie było aż tak gorąco, jak tam jest zazwyczaj. Było jednak dość duszno i w powietrzu panowała wilgoć. Nie jest to dobre miejsce na wystawę królików.
Ludzi nie było zbyt dużo, rozdaliśmy trochę ulotek, kilka zostawiliśmy na klatkach. Później widziałam, że troszkę ich ubywało. Dzieciom rozdawaliśmy kolorowanki z króliczkami ze strony SPK. Podobały im się
Super zainteresowanie nie było, ale mam nadzieję, że coś te nasze działania dadzą....
Tu kilka fotek z wystawy:
Były też miniaturki z młodymi: