Sium tum tum a co słychać u lubelaków?
AAAa ostatnio Magdarum strasznie pomogła przy sprzątaniu
tym bardziej że poprzez me kalectwo, króliki nie cierpią na nadmiar czystości, więc były straszliwie wdzięczne
Dziękuję też za fanty dla królików
Jako że mą głowę zaprząta dużo rzeczy, w środę jadąc do pracy zapomniałam wziąć królika.....
Byłam umówiona na sterylizację Rumby.Więc musiałam się zwolnić i grzać w godzinach szczytu po bidulę.
Operacja była ciężka. Rumba już raz przechodziła próbę sterylizacji w Warszawie, mało przy niej nie umarła. Królica choruje na serce. Zdecydowaliśmy się na wziewną narkozę, mimo że jest dużo droższa (270zł), ale nie warto było ryzykować. Królica ciężko się znieczulała, przy zabiegu było troje weterynarzy w tym oczywiście nasza specjalistka dr Różańska. DLa tych co jeszcze nie wiedzą - praca doktorska Pani dr była z zakresu znieczulania królików, także Rumba trafić lepiej nie mogła. Pozostałe Panie weterynarz to Nadia i Agnieszka, Nadia pomagała przy zabiegu, Agnieszka monitorowała wziewną. Rumba ciężko się znieczulała i długo się wybudzała, ale co najważniejsze pomyślnie przeszła zabieg bez żadnych sytuacji zagrożenia życia. Przy okazji Panie wykonały zabieg korekty zębów, na które czujnie zwrócił nam uwagę przy szczepieniu dr Ziętek. Prawdopodobnie Rumba będzie królikiem z problemami zębowymi, ale mamy nadzieję że jakimś cudem ten zaszczyt ją ominie- lekarzy mamy dobrych w temacie zębowym, ale narkoza byłaby konieczna,a Rumba nie koniecznie nadaje się do znieczuleń.
Rumba po zabiegu:
Transporterek i super kocyk prosto z Anglii od swinki79
i moja kula
Tak więc wisimy 300zł za zabiegi Rumby. Nasz stan finansowy nie jest wcale dobry. w Rexie wisimy już w sumie 500zł, do tego faktury z Uniwersytetu mamy już na 90zł za USG Bugsa, i EKS Paździocha i RUmby, a do wystawienia są jeszcze za szczepienia, leczenie i badanie krwii Bugsa.
Zatem zachęcamy do wsparcia lubelaków na nasz numer konta:
14 2130 0004 2001 0516 7234 0007
Stowarzyszenie Pomocy Królikom
ul. Ringelbluma 3 lok.21
01-410 Warszawa
Króliczki dziękują polityce6 za suszki i karmę
Pamiętajcie że fanty dla królików spk można zostawiać w Rexie na Balladyny i w Zoolandzie na Kalinie.
Fanty od polityki:
Dziękujemy także bardzo darczyńcom za ostatnie wpłaty:
magdarum z forum
Panu Konradowi J. z Lublina
Pani Magdalenie K. z Lublina
Pani Marii Ś z Bełżyc
Pani Marcie O. z Jaworzna
Panu Krzysztofowi K. z Lublina
oraz wirtualnym opiekunom Mimi, Pana Października, Tusi, Małego, Śnieżki i Czarnej Mamby:
polityce6 z forum, Panu Marcinowi K., Mazynce z forum, Króli z forum, Wiolettcie P.