Witam!
Wpadłam na pomysł akcji rozpowszechniania informacji i ogólnej promocji pomagania zwierzętom, zwłaszcza małym. Często spotykam się z tym, że ludzie pomagający zwierzętom są uważani za "płaczliwe małolaty", "mięczaków" itd. Dlatego pomyślałam, żeby zrobić fotki jakichś np napakowanych facetów, wojskowych itd (najlepiej z jakimś zwierzakiem na rękach), napis "nie tylko mięczaki ratują zwierzaki" i jakieś najprostsze info w skrócie i to jako ulotki, banery czy coś. Myślę, że byłby to fajny pomysł, a Wy? Sama mam znajomego wojskowego i mogłabym poprosić go o przesłanie mi paru takich fotek
Myślę, że nie tylko SPK mogłoby z tego skorzystać, ale też inne Stowarzyszenia pomagające małym zwierzętom, bo to im najczęściej odbiera się wszelkie prawa. O psy i koty ludzie jeszcze walczą, króliki i gryzonie są traktowane jako zwierzęta gorszej kategorii...
Przykładowe info, jakie można by umieścić na takiej ulotce to np. maile to poszczególnych organizacji (SPK, SPS,SPŚM itd) i w zależności od zwierzęcia podstawowe info, ale tylko krótkie hasła, np "Jestem królikiem, nie chomikiem. Nie mogę jeść ziarna", "Nie trzymaj mnie w pojedynkę, bo mam wtedy smutną minkę" no cokolwiek w tym stylu
w taki sposób krótko przedstawić potrzeby dot. żywienia, klatki, adopcji zamiast kupna itd.
Co Wy na to??