Tak, dokładnie teraz mamy 2 mini-przytuliska dla królików w Warszawie -w biurze są zdrowe króliki, obecnie 7 (Strażnik i 6 Cytrynek, które już są duże), a w Dogerii jest również 7 królików (Odlot, Yogi, Bursztyn, Baranek Bieluszek, Rudzielec z kartonu, Król Plusius Wielki i Toyota).
Są to króliki w trakcie leczenia, w najgorszym stanie jest Yogi i Plusius. Odlot również jest w złej formie, a miał iść w ten weekend do adopcji - na razie się do niej nie nadaje.
W obydwu miejscach są pewne ograniczenia: w biurze tradycyjna konspiracja przed sąsiadami nie znoszącymi królików, a w Dogerii na razie króliki nie mają dużego pomieszczenia z regałami, więc są zorganizowane po partyzancku, jedna klatka na drugiej.
Dzisiaj darczyńca przysłał nam 85 podkładów do Dogerii, tak więc wystarczą na 2 tygodnie spokojnie, do biura z kolei przysłano nam trochę karmy angielskiej
Kupiłam też trochę siana w hurtowni, jednak na żwir na razie nas nie stać. Otrzymaliśmy trociny od Blacky i króliki w biurze posiedza na nich, dopóki nie znajdą się pieniądze na żwir.
Finansowo nadal jest bardzo źle - nie jestesmy nadal w stanie zapłacic faktur ze stycznia (Medicavet i Ogonek).
Króliki mają co jeść, ale nie mamy srodków na inne wydatki.
Szczegóły rozliczeń (wpływy i wydatki, spis faktur do opłacenia oraz podziękowania dla darczyńców) zawarłam na stronie
www.warszawa.kroliki.netMałgosia sukcesywnie umieszcza na Facebooku zdjęcia naszych warszawskich królików oraz informacje o nich
Jesli by ktoś z Was miał na zbyciu te 5 zł to polecamy się gorąco z naszym warszawskim kontem, wypadałoby nam już zapłacic faktury wystawione w styczniu
Stowarzyszenie Pomocy Królikom
ul. Ringelbluma 3 lok.21
01-410 Warszawa
52 2130 0004 2001 0516 7234 0002
Volkswagen Bank Polska S.A.
tytułem: darowizna na cele statutowe SPK na Mazowszu
lub: darowizna dla królików warszawskich