Klauduska - wysłałam Ci maila właśnie na o2
Co do promocji Warszawy na FB - już parę razy o niej pisałam, w tym ostatnio przecież, chyba wczoraj albo przedwczoraj - nie ma wielkiej reakcji, wpłynęła jedna darowizna, ale sprawdzę jeszcze dzisiaj konto
jest kolejność wrzucania informacji na FB - w tej chwili promuje się Toruń i Wrocław, Warszawa nie moze promowac się jednocześnie, musimy trochę odczekać.
zgłosiła się do mnie Polska Agencja Prasowa - ale odesłałam do Sopotu z reportażem - nie mogę promować przytuliska w mediach, bo sąsiedzi znów będą chcieli nas wyrzucic,
Jednak za tydzień przyjeżdża do nas telewizja i zrobi ogólny materiał o SPK.
Mamy problemy z królikami z Katowic - w badaniu wyszło, że mają bardzo wysokie przeciwciała na e.cuniculi, co oznacza, że albo są chore (na razie nie ma objawów), albo niedawno się zetknęły z chorobą. Wobec czego jest nam trudno znaleźć dla nich dt i nadal siedzą w Animie.
doktor Wójcik mówi, że nie powinny mieć styczności z innymi królikami, a w dt, w którym bywają króliki musi byc zachowana ostrozność.
Na razie nabija nam się rachunek 30 zł za dobę w sumie za 4 króliki.
Czy ktoś z Was chcialby je przechowac mimo wszystko, dzięki czemu zredukowalibyśmy koszty? Samce i samice będą w poniedziałek kastrowane, skoro i tak siedzą w lecznicy. Za 3 tyg powtorzymy badania i wtedy okaze się, czy choroba się rozwija, czy nie, będą badane też bobki i mocz w Medicavecie za darmo.
Medicavet robi wielką akcję badania bobków i moczu królików na obecność sporów pasożyta - większosc jest nosicielami tak czy owak. Można przywozić próbki - króliki i prywatne i bezdomne mają badania za darmo, w ramach projektu naukowego.
Odnośnie skrzykiwania warszawskich wolontariuszy - zajęłam się tym
co do bazarku - jeśli znajdzie się osoba, która to poprowadzi (ja juz więcej obowiązków w SPK na siebie wziąć nie jestem w stanie) to bazarek będzie. No chyba, że miałby być to bazarek na forum na tradycyjnej zasadzie, a nasza rola to byloby wyłącznie znalezienie nowych fantów