Witam serdecznie
W biurze jest radośnie
Mamy już samicę z 10 młodymi, tak jak zapowiadałam wczesniej, zdjęcia postaramy się wykonać dziś lub w sobotę.
W sumie z maluchami jest 21 królików. Rodzinkę instalujemy w łazience, gdzie jest najcieplej i będą miały dużo miejsca. Maluchy sa prześliczne i bardzo żwawe - 5 biało czarnych łaciatych i 5 czarnych, będa do adopcji za miesiąc lub póltora. Wyglądają na kilkutygodniowe miniaturki ze sklepu, ale to pozory, bo to hodowlańce, więc muszą jeszcze poczekać. Dla maluchów i karmiącej mamy potrzebujemy dobrej karmy - w hurtowni kupiłam Beaphar Xtra Vital junior, ale na dlugo nam nie wystarczy. W razie czego przyda nam sie też mleko do karmienia kroliczkow - jest ich 10, a jeden jest trochę chudszy. Nie wiadomo, czy potrafi często dopchac się do swojej kolejki. Jeden z 10 z kolei jest najwiekszy, musi pić za kilku.
Dzisiaj wpadne do Ogonka z moim Bielaczkiem, bo cos kaszle i zobacze, czy czegos dla nas nie ma przy okazji, jutro też tam wpadnę, bo jutrzejszy dzień ustaliłam z asigo na dowóz ziólek
Na privie otrzymałam pytanie o ceny dla nas w hurtowni. Podam je tutaj, aby wszyscy wiedzieli:
Cennik dla nas, uwzględniający zniżki:
sianko węgrowskie bez ziół 1 kg 3,21 zł
sianko wegrowskie bez ziół 500g 1,54 zł
żwirek drewniany Petlet 10L 7,67 zł
żwirek drewniany Benek 10L Pinio 13,61 zł
żwirek drewniany Delfinek 30L 29,69 zł
trociny Benek pinio classic 60L 9,55 zł
Versele Laga Cuni Pro 1kg 9,03 zł
Versele Laga Cuni Pro 5 kg 39,81 zł
Versele Laga Crispy Pellets 25 kg 125 zł
Versele Laga Cuni Complete 2,5 kg 43,70 zł
Versele Laga Cuni Complete 8kg 114,00 zł
Versele Laga Cuni Nature 2,5 kg 30,88 zł
Versele Laga Cuni Nature 10 kg 78,85 zł
Versele Laga Cuni Nature Re-Balance 2,5 kg 34,68 zł
Versele Laga Cuni Nature Re-Balance 10 kg 92,14 zł
Vitapol granulat dla gryzoni 1kg 3,98 zł
Beaphar Care+ Rabbit junior 1,5 kg 36,35 zł
Zuzala 4,24 zł
Najbardziej z tych produktów istotne jest dla nas siano, żwir oraz granulaty z wyjatkiem Cuni Pro i Crispy Pellets - króliki nie chca ich jeśc
Chętnie jedzą Cuni Nature, Cuni Complete i na szczęście Vitapol, staramy się mieszać te karmy, aby wyszlo taniej.
Zapisalismy się do hurtowni Sigmed - dystrybutora Herbi Care Plus - aby móc go taniej kupować. Bardzo chętnie bysmy kupili jakiś zapas i będziemy na to zbierac środki. Wydaje mi sie, że do tego sklepu rowniez osoby fizyczne moga sie zapisac, więc polecam, ale pewnosci nie mam, prosze sprawdzic.
w poprzednim poście wspomniałam o utworzeniu nowych subkont dla stowarzyszenia, aby wprowadzić większy porządek w podziale środków na poszczegolne regiony i wydatki. Na podstronie
http://www.kroliki.net/pl/strona/sponsorzy-krolikow-i-spk zaprezentowałam ten podział, na samym dole, proszę zapoznajcie się z nim
Jeszcze dodamy tam 2 kolejne konta - bazarki i WA oraz "inne wydatki" (np ksiegowa, ktora wynosi nas teraz 375 zl miesięcznie albo opłaty za server forum - 86 zl miesięcznie - prosimy o wsparcie rowniez tych wydatkow).
Natomiast specjalne subkonto mazowieckie z Warszawą włącznie to od 1 stycznia:
52 2130 0004 2001 0516 7234 0002
Volkswagen Bank Polska S.A.Konto to posluzy do obsługi Warszawy i calego województwa mazowieckiego. z tego konta zapłacimy za leczenie, kastrację, karmę, klatki, transporterki i inne akcesoria krolicze, lekarstwa, podkłady, strzykawki itp oraz za druk ulotek o naszych akcjach, które będziemy kolportowac po Warszawie i województwie, a także na prowadzenie interwencji w Warszawie i województwie (benzyna, bilety).
IBAN i SWIFT dla przelewow zagranicznych musze jeszcze sprawdzić, myślę, że jest analogiczny do tych danych dla głównego konta w VW Banku.
w razie czego darowizny dla Mazowsza i Warszawy mozna oczywiście przekazywac na dotychczasowe konto (VW czy PKO), dokonamy potem bez problemu transferu na konto mazowieckie.
Prosimy o wpłaty np o takich tytułach:
"Darowizna na cele statutowe SPK"
"Darowizna na leczenie, karmę i akcesoria dla królików na Mazowszu"
"Darowizna na działalność SPK na Mazowszu"
"Darowizna dla azylu dla królików w Warszawie"
"Darowizna dla królików warszawskich"
"Darowizna dla (imię królika)"
Bardzo prosimy o darowizny
Dziękuję
pani Elżbiecie za wspaniałe sianko, które dostaliśmy przedwczoraj wieczorem, jeszcze kiedy biedny Franula żył
Dziekuję
Scampi i magii0 jesteście kochane
Dziekuję
dori ,
klaudiapiwo i
duszka01 Paulling - będę dzisiaj jeździć samochodem po Warszawie, będę na chwilę w Ogonku, a w biurze jutro, ale napisz mi proszę smsa na 609 174 962, gdzie jesteś w jakich porach, to się jakoś złapiemy