Rice_cookie, dziękuję za reportaż do Yogim i Bursztynie, cieszę się też, że udało się w Warszawie okiełznać lubelskie króliki, które przyjechały na wymianę. Żal nam Króla Plusiusa Wielkiego - jego choroba była nieuleczalna, ale wszystkim innym wymiana wyszła na dobre.
Na adopcję w warszawskim biurze czeka niecierpliwie chmara królików, do tego dochodzą króliki z domów tymczasowych, a mamy w toku interwencję, a za chwilę szykuje się druga.
Byłam wczoraj wraz z absolu z forum w Psychodni (
www.psychodnia.pl ), aby poznać opinię specjalistów na temat szans Ogonka od Straży na rehabilitację. Nie postawili na nim definitywnego krzyżyka na szczęście. Badanie oraz pokaz ćwiczeń nagrałam i właśnie przystępuję do nauki montażu filmowego. Mam windows media maker, ale na tym nie podłożę dźwięku, a nie chcę robić znów prostego filmiku z napisami tytułowymi i koncowymi, jak te, ktore mamy na kanale
http://www.youtube.com/user/TelewizjaKrolikNauczę się dzisiaj obsługi innych programów i mam nadzieję, że uda mi się coś zmontować z dźwiękiem i napisami na tle obrazu.
Przy okazji podaję Wam przepis na automat do podawania siana przy założeniu, że króliki są w zagrodzie w pokoju - wymyśliłam go ostatnio z okazji mojego wyjazdu:
1. Bierzemy drukarkę atramentową
2. Podłączamy ją do czasowego włącznika światła - wtyczka od drukarki do wyłącznika, wyłącznik przedłużaczem do gniazdka, jesli jest duza odleglosc
3. Ustawiamy wyłącznik na włączenie zasilania na konkretną godzinę, jesli wyjeżdzamy na 2 dni - to na 24 godziny od momentu wyjazdu
4. Drukarkę ustawiamy na stołkach/stoliku - wyżej niż zagroda, ale poza zagrodą
5. Na terenie zagrody ustawiamy stołki jeden na drugim albo stół (taki, żeby królik nań nie wskoczył) i kładziemy tam siano na kartonie
6. Do kartonu przywiązujemy sznurek, przeprowadzamy go nad głowami królików poza zagrodę
7. Sznurek przywiązujemy do pojemnika na tusz w drukarce i voila!
Po zadziałaniu prądu w gniazdku (o odpowiedniej godzinie) drukarka włączy się i na dzień dobry sprawdzi atrament - pojemnik przejedzie z jednej strony drukarki na drugą i z powrotem. Pociągnie w ten sposób sznurek z kartonem, a karton spadnie na podłogę wraz ze świeżym nie zasikanym sianem
Można w siano wrzucic suszki, granulat i cokolwiek innego, co chcemy podac za 24 godziny.
Calosc operacji obserwujemy w internecie - montujemy darmowy monitoring: kamera plus laptop, a obserwujemy to na jednej z wielu stron do wyboru w internecie.
Jak zmontuję film o Ogonku, to go wrzucę na stronę
www.warszawa.kroliki.net - nad której rozwojem pracujemy oraz w pozostałe miejsca