Witam wszystkich, którzy trzymają za nas kciuki. My się z Lejdi nie poddajemy
Pojawil się cień nadziei, mimo że tradycyjni lekarze jednogłośnie każą Lejdi uspić. Trafilyśmy wczoraj do weterynarza lęczącego manualnie urazy kręgoslupów u zwierząt (ten sam, ktory miał powiedzieć moim znajomym, że mają mi uświadomić, że jedynym rozwiązaniem jest uśpienie, natomiast z jego wersji wynika, ze kazał im wyperswadowac wózek, że w takiej sytuacji lepsze jest uśpienie).
Wg lekarza Bogdana Sekuly Lejdi nieco odzyskała czucie, przy mocnych uciskach ruszała tylnymi łapkami! Wet uważa, ze w pelni świadomie oddaje mocz i generalnie, ze kręgosłup może się zrosnąc, Lejdi ma leżeć w transporterze i nie przemieszczać się, za 2 dni znowu mamy przyjechac na nastawianie.
Bardzo się boję, że ta nadzieja znowu zgasnie, ale teraz jestem pelna nowych sił by za pomoca takiej rehabilitacji, nastawiania kręgosłupa jej pomóc, mimo, że inni lekarze to odradzają.
Używamy z Lejdi podkladów wchłaniających mocz, nie smarowałam jej jeszcze żadną maścią, kiedy powinnam zacząć to robic i jakiej maści używać?
Agniese słyszałaś o
VetBed albo DryBed? To jest takie specjalne legowisko z materiału, który przepuszcza mocz przez siebie pod spód, a na wierzchu pozostaje suchy. To jest idealne rozwiązanie dla takich króliczusiów jak Twój, bo dzięki temu cały czas maja sucho. Pod VetBeda kładziesz podkład higieniczny i króliś ma luksusowo
VetBed najtaniej znalazłam i kupowałam dla Donki z 3M kiedyś tutaj:
http://piggyshop.pl/dry-bed-antyslip-kremowy-b-50x75/ Mają różne rozmiary i kolory do wyboru. Są tez inne sklepy oferujące ten produkt np uszatkowo.pl i można go też kupić na allegro. Wszyscy, którzy tego używają, uważają, że jest genialny. Jeśli chodzi o maść, to bardzo dobry jest
Sudocrem dostępny w każdej aptece. To jest krem stosowany u ludzi na odleżyny. Ale są też inne, których nazw nie pamiętam. Może ktoś tu inny napisze? Zajrzyj do tematów o odgnieceniach na skokach lub Pododermatitis, tam z pewnością znajdziesz nazwy rożnych kremów pomocnych na ewentualne odgniecenia
Bardzo się cieszę, ze mała odzyskuje czucie
Trzymam kciuki kochana. Rób, co ci podpowiada serce