Witam, mam dość spory kłopot, otóż od blisko 4-5 lat jestem w posiadaniu dwóch królików, ostatnim razem samica zaszła w ciążę wydając na świat 5 królików, lecz dwa z nich są lekko "uszkodzone" jeden ma przekrzywioną głowę, a drugi ma jakąś wadę 1 oka, nie widać go, przemywaliśmy mu ciepłą wodą i troszeczkę jakby się coś rozklejało, co mogło się stać? Ta samica wydała na świat ponad 100 pięknych królików prawie zawsze z tym samym samcem, nie są w żaden sposób spokrewnione więc to raczej nie jest genetycznie, nigdy nie było takiego problemu. Czy ktoś obeznany mógłby coś doradzić, z jakiego powodu takie się urodziły. Dopóki nie odkryłem tego z okiem myślałem, że samica mogła na tego z główką jakoś przygnieść. To jest niezwykle dobra matka więc to niemożliwe żeby ona zrobiła im krzywdę, od kiedy pamiętam zawsze się czule zajmowała małymi, w lecie odkrywała w gnieździe, darła z siebie sierść.
//Forum SPK nie popiera rozmnażania - rozmawianie o hodowlach jest zabronione. Nie edytujemy też postów po tym, jak ktoś na nie odpowiedział. Proszę o zapoznanie się z Regulaminem forum--Blacky