Autor Wątek: Cappucino  (Przeczytany 190423 razy)

Offline monika2415

• Użytkownik
  • *
  • Moje króliki: Krispie (27.06.2009)
  • Za TM: Niusia (02.12.2007 - 14.08.2014) Słoneczko nasze najdroższe ... nigdy o Tobie nie zapomnimy :*
Odp: Cappucino
« Odpowiedź #20 dnia: Listopad 16, 2011, 20:40:36 pm »
Nie no ja się wściekne jak SPK nie przekaże tych pieniędzy odemnie na Cappucino  !! !! !! !!

Offline Iskra

• Moderator forum
  • GRUPA ADOPCYJNA SPK
  • Moje króliki: Zając,Schab
  • Na DT: Pastylka, Kurkuma, Gorczyca, Bochenek +5
  • Pozostałe zwierzaki: Norgiś, Astra, Maruda + dwa potwory
  • Za TM: Axel, Sota, Dora, Mop, RyO, Golonka
« Odpowiedź #21 dnia: Listopad 16, 2011, 20:48:10 pm »
Pieniądze wpłacone na konto SPK na Cappucino zostaną przeznaczone na pokrycie kosztów leczenia Cappucino!  Ew. jeżeli taka będzie wola zgagi zostaną przeznaczone na spłatę zaległych faktur, żeby jej ułatwić współpracę z weterynarzem!
Nikt z nas za te pieniądze nie kupi nic dla siebie prywatnie ani ich nie zje!
Dogs have owners, cats have staff and bunnies... bunnies have slaves.
. . . . . . . .. . . . . . . . . . . .

"Mówią, że ślepa. Ślepa? Ma bystre oczy snajpera
i śmiało patrzy w przyszłość- ona jedna."

Offline monika2415

• Użytkownik
  • *
  • Za TM: Niusia (02.12.2007 - 14.08.2014) Słoneczko nasze najdroższe ... nigdy o Tobie nie zapomnimy :*
« Odpowiedź #22 dnia: Listopad 16, 2011, 21:16:25 pm »
Chyba ktoś mnie tutaj źle zrozumiał ...
Miałam na myśli to ŻE WPŁACAM NA CAPPUCINO I CHCE ŻEBY TE PIENIĄDZE BYŁY NA NIEGO PRZEZNACZONE BO JEST SYTUACJA TAKA JAKA JEST I KRÓLIŚ POTRZEBUJE NATYCHMIASTOWEJ POMOCY a nie że ktoś je zje.Proszę czytać uważnie bo własnie przez takie sytuacje potem ludzie się kłócą.

Offline zgaga14

• Członek SPK
  • GRUPA ADOPCYJNA SPK
  • **
  • GRUPA ADOPCYJNA SPK
« Odpowiedź #23 dnia: Listopad 16, 2011, 21:29:39 pm »
Spokój, proszę...... błagam......

Zdumiewają mnie ludzie.
"Pomogłam -działaczowi SPK z innego miasta- ponieważ zgłosiłam mu umierającego królika! Sam musiał tam pojechać, odebrać królika, zajmować się zdychającym/ciężko chorym zwierzęciem, ale co tam! Jak ten działacz SPK śmie nie doceniać mojej ciężkiej roboty???????!".I tracę wiarę w ludzkość, serio.

Offline Mageda

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: Listopad 16, 2011, 21:34:41 pm »
Trzymam kciuki za malucha, oby szybko wyzdrowiał!

Offline dori

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #25 dnia: Listopad 16, 2011, 21:47:07 pm »
Zgaga czy możesz dokładnie określić , jak duże sa zaległości w płatnościach  u weta? Kwota sumarycznie. Jeśli już będziemy wiedzieć to sie zastanowimy wspólnie jak pomóc , ile kto może. W końcu jestesmy forumową rodzina . Jesli chodzi o jedzonko to także proponuje sie naradzić ze zgagą , żeby nie bylo tak ,że maly dostanie mnostwo babki , a nie dostanie mlecza.Granulat proponuje VL Junior.Co myslicie o tej propozycji?

Offline zgaga14

• Członek SPK
  • GRUPA ADOPCYJNA SPK
  • **
  • GRUPA ADOPCYJNA SPK
« Odpowiedź #26 dnia: Listopad 16, 2011, 22:14:13 pm »
Pani dr Ewa powiedziała że około 1200 zł.

Zdumiewają mnie ludzie.
"Pomogłam -działaczowi SPK z innego miasta- ponieważ zgłosiłam mu umierającego królika! Sam musiał tam pojechać, odebrać królika, zajmować się zdychającym/ciężko chorym zwierzęciem, ale co tam! Jak ten działacz SPK śmie nie doceniać mojej ciężkiej roboty???????!".I tracę wiarę w ludzkość, serio.

Offline Iskra

• Moderator forum
  • GRUPA ADOPCYJNA SPK
  • Moje króliki: Zając,Schab
  • Na DT: Pastylka, Kurkuma, Gorczyca, Bochenek +5
  • Pozostałe zwierzaki: Norgiś, Astra, Maruda + dwa potwory
  • Za TM: Axel, Sota, Dora, Mop, RyO, Golonka
« Odpowiedź #27 dnia: Listopad 16, 2011, 22:20:34 pm »
Granulat proponuje VL Junior.Co myslicie o tej propozycji?

A może lepiej było by Beaphar Care + dla młodych królików? On jest chyba bardziej kaloryczny niż VL ? Widziałam gdzieś również kiedyś granulat Rodicare dla królików wycieńczonych i bardzo chorych, a nie mogę go teraz znaleźć : (
Dogs have owners, cats have staff and bunnies... bunnies have slaves.
. . . . . . . .. . . . . . . . . . . .

"Mówią, że ślepa. Ślepa? Ma bystre oczy snajpera
i śmiało patrzy w przyszłość- ona jedna."

Offline dori

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #28 dnia: Listopad 16, 2011, 22:30:03 pm »
Więc ludziska wpłacajcie ,żeby pomóc  smarkaczowi. Co do granulatu to chyba każdy będzie dobry z tych przeznaczonych  dla malych królików.
« Ostatnia zmiana: Listopad 16, 2011, 22:53:55 pm wysłana przez dori »

Offline Karolcia29

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #29 dnia: Listopad 16, 2011, 22:30:38 pm »
Zgaga14 - od niedawna zajmuję się finansami SPK, ale mogę wiedzieć skąd taki dług? Dzisiaj próbowałam dodzwonić się tam trzy razy i nic.

Ostanie faktury wpłynęły do Nas tydzień temu, a do mnie dotarły wczoraj, Numery tych faktur to 71/2011 na kwotę 479,98 oraz 70/2011 na kwotę 160,00 zł . Obie zostały w dniu dzisiejszym opłacone.

Mam tylko pytanie skąd tak duży dług. Czy są jeszcze jakieś faktury o których nie wiemy?

Bardzo Cię proszę jak będziesz tam zapytaj się jakie są jeszcze faktury. I tak jak napisałam na prive do Ciebie dzisiaj bierz fakturę i prześlij ją do mnie skanem.

Dane na fakturze trzeba zmienić na Ringelbluma 3 lok. 21
01-410 Warszawa, NIP bez zmian.

Proszę dopilnuj tego, aby w przyszłości uniknąć podobnych sytuacji.

I jeszcze jedno, SPK nie zbiera pieniążków na prywatne konto. Z punktu prawa jest to nielegalne.

W dniu dzisiejszym wyraziłam także zgodę na leczenie maluszka na koszt SPK i zaproponowałam zbiórkę w tym celu.

Dlatego też wpłaty proszę dokonywać na konto:

Stowarzyszenie Pomocy Królikom
ul. Ringelbluma 3 lok. 21
01-410 Warszawa

nr konta:
79 2130 0004 2001 0516 7234 0001
Volkswagen Bank Polska S.A.

tytułem: wsparcie dla Cappucino

Wszystkie wpłaty z tym dopiskiem zostaną przekazane na leczenie i utrzymanie tego króliczka. Po zakończonej "akcji" zostanie przedstawione szczegółowe rozliczenie.

pozdrawiam

Karolina Sorokowska

www.kroliki.net/pl/adopcje/wybor-trybu-adopcji-krolika/wirtualne-adopcje-krolikow

"JEŚLI MOŻESZ POMÓC - NIE ODMAWIAJ".
Warszawa i cała Polska czeka na wsparcie Uszatych serduszek

Offline zgaga14

• Członek SPK
  • GRUPA ADOPCYJNA SPK
  • **
  • GRUPA ADOPCYJNA SPK
« Odpowiedź #30 dnia: Listopad 16, 2011, 22:44:17 pm »
Jutro kończę lekcję o 11.25 i pojadę bezpośrednio do lecznicy. Zapytam o te faktury. Napisałam tylko to, co usłyszałam od Pani doktor. Zapytam o jakie faktury chodzi, jakie są ich numery i kiedy były wystawione.

Zdumiewają mnie ludzie.

Offline Karolcia29

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #31 dnia: Listopad 16, 2011, 22:50:48 pm »
Zgaga14 to napisz mi proszę już na maila: karolina.sorokowska@kroliki.net

Sprawdzę wszystko i wyjdziemy na prostą.

Jeszcze raz proszę: Jak faktura jest na przelew to bierz ją i przesyłaj do mnie skanem.

pozdrawiam
www.kroliki.net/pl/adopcje/wybor-trybu-adopcji-krolika/wirtualne-adopcje-krolikow

"JEŚLI MOŻESZ POMÓC - NIE ODMAWIAJ".
Warszawa i cała Polska czeka na wsparcie Uszatych serduszek

Offline monika2415

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #32 dnia: Listopad 17, 2011, 00:13:47 am »
No i teraz sprawa jest jasna.

Offline Blacky

• Użytkownik
  • *
    • Pomyślna Blog
« Odpowiedź #33 dnia: Listopad 17, 2011, 00:22:12 am »
czyli na SPK a potem sie kapnęłam że zgaga mi wysłała swoje konto ale to bez różnicy.

Ja zrozumiałam jednak, że dopóki SPK nie opłaci zaległości u weta, to nie będą leczyć kolejnego króla SPK. A Zgaga nie dostanie kasy, bo to musi wet wystawić faktury na SPK. Więc nie bardzo mi się wydaje bez różnicy.

edit:
Może dookreślę, bo ktoś mógłby źle zrozumieć zdanie. Sposób rozliczania się Stowarzyszenia z DT, jak ja nim byłam niedawno, wyglądał tak, że DT żadnej kasy nie dostawał na króla DO RĘKI. Wszystko musiało być wykonywane u weterynarza na fakturę na SPK i dopiero potem opłacane przez SPK.
Dlatego też wg mnie jest różnica, czy ktoś daje kasę zgadze do dyspozycji czy przez SPK.

A problemem jest nie to, że SPK pieniążki sprzeniewierzy, ale nieuregulowane przez SPK płatności u weterynarza - dlatego mogą nie chcieć leczyć małego, nie mając kasy od reki.

Przypominam, że wszelkie zbiórki na prywatne konta są zabronione. Nielegalne jest też przeprowadzanie takich zbiórek i nierozliczanie się z nich z UP. Członkom SPK przypominam o ustaleniach z ostatniego Walnego zebrania członków. Nie chodzi tylko o tę sprawę - to jest generalna zasada i od tej pory będzie surowo egzekwowana.
Save The Earth - it's The Only Planet With Chocolate! ;>
Pomyślna blog

Offline monika2415

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #34 dnia: Listopad 17, 2011, 00:26:54 am »
Ja przelałam tak :

79 2130 0004 2001 0516 7234 0001

Stowarzyszenie Pomocy Królikom
ul. Okopowa 43/51
01-059 Warszawa
\"dla króliczka Cappucino z Rybnika\"

czyli na SPK a potem sie kapnęłam że zgaga mi wysłała swoje konto ale to bez różnicy.

Boże to ja się wygadałam o tym prywatnym kącie  :oh: Ale ze mnie ...  :lanie: :lanie: :lanie: :lanie: :lanie: :lanie: :lanie:
« Ostatnia zmiana: Listopad 17, 2011, 00:36:52 am wysłana przez monika2415 »

Offline zgaga14

• Członek SPK
  • GRUPA ADOPCYJNA SPK
  • **
  • GRUPA ADOPCYJNA SPK
« Odpowiedź #35 dnia: Listopad 17, 2011, 08:39:49 am »
Maluszek dzielnie przetrwał noc. Przed 24 podałam antybiotyk podskórnie i probiotyk dopyszczkowo.
Po odessaniu wydzieliny z noska gruszką rzucał się na suszki - 4 razy w nocy. Bardzo ciężko oddycha, wydaje taki dźwięk, jak pełny balonik powietrza, który się przedziurawił i ucieka z niego powoli powietrze. Widać mocne ruchy brzuszka.  Na mój widok próbuje uciekać a na widok gruszki tupie.

Przed wyjściem do pracy nosek wyczyszczony, umyty, woda w termoforku wymieniona. Micha pełna.

Po pracy pojadę wyjaśnić sprawy faktur i napiszę do Karolci29 co udało mi się ustalić.

Ze swojej strony napiszę tylko, że często sama wysyłam paczki z pomocą dla innych. Biorę udział w bazarkach i konkursach wspierając SPK. Gdyby nie moja choroba, przeziębienie córci i druga "wtopa " z samochodem w tym miesiącu, to bym nie potrzebowała pomocy.
Swoje pieniądze, które dostałam na urodziny przeznaczyłam na paczkę dla zwierząt Iskry.
Czy ktoś ma jeszcze jakieś pytania?

Zdumiewają mnie ludzie.

Offline eyva

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #36 dnia: Listopad 17, 2011, 09:45:31 am »
zgaga
wydaje mi się, że nikt z forum nie ma zamiaru kwestionować twojej uczciwości
takie po prostu jest prawo obowiązujące w naszym kraju

następnym razem monika z obitym tyłkiem po prostu nie chlapnie nic na forum i bedzie git ;)

Offline xxxastarothxxx

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #37 dnia: Listopad 17, 2011, 10:39:59 am »
Moje parę groszy właśnie poszło... Trzymam kciuki !

Offline monika2415

• Użytkownik
  • *
« Odpowiedź #38 dnia: Listopad 17, 2011, 12:53:08 pm »
następnym razem monika z obitym tyłkiem po prostu nie chlapnie nic na forum i bedzie git ;)

Znalazłam na SB że to jednak nie ja "chlapnęłam" tę wiadomość warto poczytać dopóki nie zniknęło.
Jeszcze dopiszę od siebie:
Moim zdaniem nie powinno to być nic złego że osoba która opiekuje się chorym króliczkiem podaje swoje konto prywatne - w końcu to ta osoba wie lepiej co sie dzieje tak ?? I chce bardzo pomóc - nie wiem w czym problem ?? .Moze i sie wygadałam ale to w emocjach jak zobaczyłam te kruszynkę bo chciałam żeby wiecej osób pomogło.Każdy teraz podejmie decyzje gdzie wpłacac pieniadze na Cappucino.

sonia

• Gość
« Odpowiedź #39 dnia: Listopad 17, 2011, 13:00:18 pm »
Moim zdaniem nie powinno to być nic złego że osoba która opiekuje się chorym króliczkiem podaje swoje konto prywatne - w końcu to ta osoba wie lepiej co sie dzieje tak pytajnik I chce bardzo pomóc - nie wiem w czym problem pytajnik .Moze i sie wygadałam ale to w emocjach jak zobaczyłam te kruszynkę bo chciałam żeby wiecej osób pomogło.Każdy teraz podejmie decyzje gdzie wpłacac pieniadze na Cappucino.

Moje zdanie jest dokladnie takie same.

Welcome, Guest. Please login or register.