ten wątek służy przedstawieniu króliczków do adopcji a nie linczowi osób, które starają się robić co w ich mocy, by pomóc niechcianym i porzuconym króliczkom;
z Magdą i Olą kontaktowałam się mailowo - i w taki sposób chciałam wyjaśnić wiele spraw, ale jak widać - się nie da;
ale skoro wam mało takiego kontaktu - chciałabym tu raz jeszcze bardzo mocno podziękować Eni
, które swoje prywatne fundusze przeznacza na poprawę losu, opiekę zarówno żywieniową jak i lekarską, dla króliczków, które mam nadzieję znajdą rychło nowe dobre domki;
a której SPK jako takie nie pomaga;
dziekuję w tym miejscu również wszystkim prowadzącym domy tymczasowe nie wspieranym przez fundusze SPK, bo takich domów jest bardzo dużo;
niestety muszę również dodać, że Stowarzyszenie przestało być jedną organizacją, od kiedy odeszyły lub zostały wygryzione osoby, które organizację tą założyły;
mam tylko nadzieję, że skoro wszyscy darczyńcy ślą swoje wsparcie na Stowarzyszenie(dziękuję
), a oddział bydgosko-toruński założył swoje prywatne konto i wpływami z organizacją, dzięki której funkcjonuje i się rozwija a dzielić się wpływami nie ma zamiaru (co robią wszyscy inni) - to będzie na tyle honorowy aby z wpływów do kasy SPK w takiej sytuacji nie korzystać;
skoro tak podkreślają swoją operatywność - to powinny faktycznie działać na własną rękę, odłączyć się;
nie dla nich działania jako jednej wspólnie działającej organizacji, gdyż wspólnie działać nie potrafią;
mało tego - obrażają osoby prowadzące domy tymczasowe powodując ich rezygnację;
Magdo i Olu - dziekuję za niszczenie opieki dla królików na Dolnym Śląsku, Opolskim, Lubuskim, pewnie jesteście z tego dumne i będziecie mogły jaśnieć nieskalanie na tle nieudolności innych;
postawa zaiste godna podziwu; mam nadzieje, że w waszym dobrze funkcjonującym województwie znajdzie się miejsce dla królików potrzebujących pomocy z powyższych województw oraz województwa śląskiego, skoro robicie wszstko by zniszczyć domy tymczasowe w tym rejonie;
bardzo proszę moderatora o upomnienia dla wszystkich osób, które w tym wątku pisały nie na temat i wycinanie kolejnych nietematycznych wypowiedzi;